Let avionom zna biti pravi pakao. Pijani putnik u Australiji mokrio u šalicu pred ženom i djetetom, urin prolio po stjuardesi

Policija ga izvela nakon slijetanja u zračnu luku u Sydneyju

One of the accused is led into the courtroom by special police during the trial of alleged jihadists accused of directing or aiding suicide bombings in Brussels' metro and airport on March 22, 2016, at the Justitia building in Brussels, on July 6, 2023. (Photo by Geert Vanden Wijngaert / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Sud u Sydneyju kaznio je 53-godišnjeg muškarca kaznom od 600 australskih dolara (cca 365 eura) zbog uvredljivog ponašanja u avionu u prosincu prošle godine. On se, nakon trosatnog leta kompanije Air New Zealand iz Aucklanda u Sydney dok su čekali iskrcavanje – pomokrio u šalicu.

Ovaj incident privukao je pažnju javnosti nakon što je novinska web stranica Stuff izvijestila da je putnica Holly, koja je sjedila u istom redu s muškarcem, prijavila ponašanje putnika posadi aviona.

‘Bio je vidljivo pijan’

Holly je rekla da su ona i njezina 15-godišnja kći sjedile na mjestima pored prolaza kad je muškarac smješten do prozora počeo mokriti u šalicu. Opisala je da je avion bio na pisti dvadesetak minuta i čekao slobodan terminal za iskrcavanje putnika kad je čula zvuk mokrenja, piše The Independent.

“Bio je vidljivo pijan i prolio je urin po stjuardesi dok je izlazio iz aviona”, rekla je Holly. Australska savezna policija priopćila je da su policajci izveli muškarca iz aviona zbog mokrenja u šalicu.

Aviokompanija Air New Zealand nije htjela komentirati ovaj incident. Naveli su da svaki mjesec odbijaju primiti do desetak putnika zbog njihova ponašanja, uključujući i alkoholiziranost.