Likom harala peteročlana banda. Krali su zlato, automobile, sef s novcem...

Među petoricom uhićenih je i maloljetnik s područja Otočca

17.04.105., Split - Policija, automobi i policijske oznake."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Policija je razriješila prošlomjesečne provalne krađe, sefa u jednoj tvrtki u Otočcu, zlata u gospićkoj zlatarnici i krađe automobila za potrebe tih pljački, te su uhićena četvorica muškaraca i jedan maloljetnik iz Otočca, izvijestila je u petak PU ličko-senjska. Uhićenici stari od 17 do 31 godine sumnjiče se da su počinili više kaznenih djela teških krađa, krađa, pomaganja i sprječavanja dokazivanja.

Dvojica mladića u dobi od 19 i 17 godina s područja Otočca, u noći 19. prosinca prošle godine u Otočcu su provalili u zgradu iz koje su ukrali sef s novcem. Time su oštetili tvrtku sa sjedištem na Kukuljanovu.

U noći 20. prosinca na području Brinja iz dvorišta obiteljske kuće su ukrali automobil u vlasništvu 55-godišnjaka. Ukradenim autom su krenuli u Gospić u novu krađu.

Provalili u zlatarnicu

Prethodnicu su im činili trojica u dobi od 29, 31 i 21 godinu koji su im pomagali. Dolaskom u Gospić 19-godišnjak i 17-godišnjak provalili su u zlatarnicu. Ukrali su nakit i novčanik s pologom te time oštetili 53-godišnjaka iz Zadra.

Nakon krađe nakita i novca zapalili su ukradeni automobil na području Perušića kako bi uništili dokaze kaznenog djela. Policija je pretražila njihove domove, prostorije kojima se služe i automobile koje koriste. Oduzeti su im predmeti koje su pokrali.

Svih pet osumnjičenika je uhićeno i predani su pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske te će uz kaznene prijave i naknadna posebna izvješća biti odvedeni na saslušanje nadležnom državnom odvjetništvu.