Ljeto ne posustaje. Čeka nas nekoliko divnih, sunčanih dana, pa prave vrućine potkraj tjedna

Bit će vruće, i to ne samo na moru

Građani iskoristili prekrasan dan za šetnju Maksimirom 22.07.2018., Zagreb - Park Maksimir mnogobrajni gradjani iskoristili su za setnju i uzivanje u lijepom vremenu. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sunčano uz slab, na kopnu i umjeren dnevni razvoj oblaka, današnja je prognoza Državnog Hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne prema otvorenom moru mjestimice sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31 °C, u gorju malo niža.

I dalje je na snazi narančasti alarm, koji označava opasno vrijeme, zbog bure za područje Velebitskog kanala. Čitav ostatak hrvatske obale danas je pod žutim alarmom koji ukazuje na potencijalno opasno vrijeme. No, vjetar će slabjeti u nastavku dana, zadržavat će se većinom sunčano u nastavku srijede.

Stabilno, pa vruće

Sutra će vrijeme biti pretežno sunčano, popodne u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku, a na krajnjem jugu moguć je i poneki kratkotrajni pljusak. Vjetar na kopnu slab i sredinom dana umjeren sjeveroistočni.

Na moru će puhati umjerena bura, podno Velebita ponovno s jakim udarima, a u Dalmaciji će sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 15, duž obale od 19 do 24, a najviša dnevna od 24 do 29 na kopnu i od 28 do 32 °C na moru.

U nastavku tjedna također stabilno diljem zemlje, postupno i sve toplije, čak ponovno češće i vruće na kraju tjedna, i to ne samo na moru. Ljeto se nastavlja do daljnjeg, prognozira Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije.