Los nasmrt izgazio ženu u Arizoni, umrla je nakon 8 dana u bolnici. Lovočuvari upozoravaju na kobnu grešku

Ženu je životinja napala u njezinom dvorištu

This photo taken on April 1, 2023 shows elks walking in the Shishou Elk National Natural Reserve in Jingzhou, in central China's Hubei province. (Photo by AFP) / China OUT
FOTO: AFP

Žena iz Arizone umrla je nakon nakon što ju je pregazio los u dvorištu njezine kuće u Pine Lakeu u planinama Hualapai, piše NBC. Nesretna žena, čije ime nije objavljeno, preminula je osmog dana od napada životinje.

Ozlijeđenu ženu u dvorištu je pronašao suprug 26. listopada s ozljedama koje su ukazivale na to da ju je los pregazio. Prebačena je u bolnicu u Las Vegasu i stavljena u medicinski induciranu komu. Umrla je 3. studenog od posljedica koje je zadobila u napadu divlje životinje.

Vlasti apeliraju: ‘Ne hranite divljač’

S obzirom na to da je u blizini mjesta na kojem ju je suprug pronašao ozlijeđenu bila i kanta s prosutim kukuruzom, iz Odjela za divljač ponovno su upozorili ljude da ne hrane losove ili druge velike životinje.

Odjela je otkrio i da je ovo vjerojatno prvi smrtonosni napad losa u povijesti države. U posljednjih pet godina zabilježeno je pet napada, no u svih pet slučajeva ljudi su preživjeli i oporavili se. Godine 2015. dvoje je djece zadobilo lakše ozljede nakon što je los došao do stola na kojemu su jeli piknik u planinama Hualapai, a prije dvije godine u gradu Pineu jedna je žena u napadu losa zadobila ozbiljne ozljede glave.

“Hranjenje dovodi u opasnost osobu koja hrani, njihove susjede i same divlje životinje. Molimo nemojte hraniti divlje životinje”, poručio je Odjel za divljač Arizone.