Ludo zaljubljena Istranka povjerovala nekom strancu s aplikacije da će joj poslati poklon pa ostala bez novca

Na koncu je shvatila da je prevarena i javila se policiji

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Istarska policija javlja da istražuje slučaj takozvane romantične prevare koji se dogodio u kolovozu 2023. godine. Tada je jedna 31-godišnjakinja prijavila da je preko mobilne aplikacije upoznala stranca koji joj je izjavljivao ljubav. Obećao joj je poslati poklon.

No, naveo je nju da plati troškove poklona pa je sve završilo tako da je 31-godišnjakinja strancu uplatila više stotina eura, nakon čega je shvatila da je prevarena. Policija sada upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem mobilnih aplikacija.

Kako operiraju počinitelji romantičnih prevara?

Objasnili su i kako operiraju počinitelji romantičnih prevara. „Iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise“, kaže policija.

Upozorili su građane da budu oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati, a isto tako da ne uplaćuju nepoznatim osobama novac, bez obzira na visinu iznosa. „Čuvajte se zahtjeva za novac! Nikada ne šaljite novac ili podatke o kartici, računu ili kopije osobnih dokumenata“, zaključuju.