Majka Klare Buntić: 'Njegova obitelj je znala da ju redovito tuče. Zataškavali su to'

'Nas štiti javnost, a Zakon nas ništa nije zaštitio', kaže Klarina majka

FOTO: Facebook

Denis Buntić, bivši rukometni reprezentativac, priveden je u Ljubuškom zbog obiteljskog nasilja, a policija mu je u kući pronašla i cijeli arsenal oružja. Iako je tužiteljstvo tražilo pritvor, on je pušten na slobodu uz mjere opreza. Supruga koju je pretukao, Klara Buntić, u medijima je objavila 10-minutnu snimku nasilja koje je preživjela prošlog petka.

Ona je ispričala kako nasilje trpi već pet godina kao i da ju je suprug ove godine, dan prije krštenja njihovog djeteta tukao dok je držao dijete u rukama. Index je u posjedu nalaza Ambulante za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju SKB-a u Mostaru u kojemu stoji da je Klara Buntić primljena u kasnim večernjim satima 5. kolovoza “zbog ozljeda koje je zadobila prilikom pada niz stepenice”.

U nalazu, dodaju, stoji da je izgubila svijest, povratila i da “ne rekonstruira događaj”. Navodi se i da postoje “tragovi svježe krvi vidljivi na bubnjiću” te da tragova zgrušane krvi ima i iza desnog uha.

Tvrdila da je pala niz stepenice

Propisana joj je terapija, a na kontrolu je došla tri dana kasnije. Nalazi od tog dana pokazuju da pacijentica ima “suspektnu rupturu bubnjića”, odnosno da joj je ozlijeđen desni bubnjić. Index doznaje da je Klara Buntić na Hitnu u Mostar otišla nakon što su je tamo uputili iz Hitne u Ljubuškom.

Njihov izvor navodi da je osoba koja je bila s njom u pratnji inzistirala da Klara liječnicima kaže istinu o ozljedi, ali ona je rekla da je pala niz stepenice. Nalaz o kojemu piše Index je od 5. kolovoza, a krštenje djeteta bilo je 6. kolovoza, dan nakon što je primljena na Hitnu. Ona je ovih dana u medijima govorila o događajima od 5 kolovoza.

“Trpim to pet godina. Dan prije krštenja našeg djeteta, držao je dijete u rukama i udarao me. Uzeo je bocu mineralne vode kojom me htio lupiti u glavu, ali je kum stao između nas i to spriječio. Puknuo mi je bubnjić. Još prije toga u sobi me ščepao za kosu i lupio. Na parkingu pred kućom sam povraćala i vrtjelo mi se u glavi pa su moji inzistirali da odem na hitnu”, ispričala je Jutarnjem.

‘Štiti nas javnost, ne Zakon’

Sada je za Index govorila i njena majka, Ljubica Jurić. Rekla je da je obitelj vezana za kuću i boji se izaći iz nje, strahujući od ponovnog napada. Njenu kćer, kaže, svaki dan tijelo i modrice bole sve više. “Totalno smo bespomoćni, niti jedemo niti pijemo, a kako ćemo dalje završiti, ja stvarno ne znam. I ranije smo znali da je agresivan, ali nismo znali da ju je spreman ubiti. Tukao ju je redovito. Njegova obitelj sve je to znala i prikrivala”, priča majka.

“Svaki joj je dan sada sve teži, sve je više boli tijelo, puna je modrica i iscrpljena, a i mi skupa s njom. Više se ni ne prepoznajemo. Ne znam jesam li popila lijek ili ne. Bez obzira na to što nam je policija rekla da nas obilaze 24 sata, ja sam vezana za kuću, nisam komotna. Bojimo se izaći iz kuće. On je sada još gori. Nas štiti javnost, a Zakon nas ništa nije zaštitio”, kazala je Ljubica Jurič.