Manijak koji je prouzročio smrt žene u Makarskoj stari je znanac policije. Već je bio u zatvoru zbog obiteljskog nasilja

U zatvoru je završio nakon što je udarao glavom nevjenčane supruge o frižider

08.02.2024., Split - Ivan Pernar je najavio danas dolazak ispred Osnovne Skole Bol te ga je policija cekala medjutim nije se pojavio. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Policija je zbog prouzročenja smrti iz nehaja podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca (40) koji je u nedjelju ujutro u Makarskoj na ulici odgurnuo stariju ženu, a njenog psa udario nogom, nakon čega je žena umrla. Splitska policija je izvijestila da su proveli kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom​.​

Incident se dogodio u nedjelju oko 10​.20 sati ​kada je policija zaprimila dojavu 73-godišnjakinje koja je navela da ju je u Makarskoj na ulici odgurnuo muškarac uslijed čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo po događaju ženi je pozlilo nakon čega je umrla te je uslijedilo uhićenje muškarca koji se dovodio u vezu s događajem.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela prouzročenja smrti iz nehaja te je u ponedjeljak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”, kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Ranije premlatio nevjenčanu suprugu

Prema pisanju lokalnih medija, 40-godišnjak je jučer ubio 73-godišnju Milku Blagojević, a počinitelj je kako navodi Dalmatinski portal 40-godišnji Lj.M. koji iza sebe ima podeblji dosje koji uključuje i kaznene postupke zbog krađa i nasilja. Prije četiri godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja nad nevjenčanom suprugom, čijom je glavom udarao o frižider.

Kaznu od šest mjeseci je postrožio viši sud uvaživši argumentaciju Državnog odvjetništva i raniju osuđivanost na štetu iste osobe. Jučer u trenutku uhićenja, nešto iza 11 sati, bio je alkoholiziran, a Dalmatinski portal neslužbeno doznaje da se radi o koncentraciji alkohola većoj od dva promila.

Susjedi tragično preminule Milke kazali su kako još ne mogu vjerovati da je više nema. Za Slobodnu Dalmaciju su kazali kako se brinula o bolesnom sinu. Njega su, ispričali su, jutros obišli socijalni radnici i policajci.

‘Rekao je da će ubiti nju i psa’

“Čule smo da joj je 40-godišnjak prije napada rekao da će ubiti i nju i psa od kojeg će napraviti ćevape. Ma, to je strašno što se dogodilo. Sada smo se okupile kako bismo našoj prijateljici odale počast, ali ovo je je ujedno i naš protest protiv nasilja nad ženama i to posebno od agresivnih muškaraca i ovisnika i apeliramo na sve institucije da hitno nešto naprave po pitanju rješavanja problema narkomanije u našem kvartu koji je postao opasan po život”, kazale su susjede.

Tvrde da je 40-godišnjak koji je napao Milku dane uglavnom provodio ispred lokalnog dućana. “Prodavačice su uplašene jer taj problematični muškarac s također agresivnim ovisnicima, po cijele dane ispred trgovine ispija pivo, a nerijetko uđe u trgovinu, uzme pivo ili čips i kaže da nema za platiti i da mu nitko ništa ne može jer je drogeraš”, ispričale su susjede Slobodnoj Dalmaciji.