Medvedev o optužbama da su pokušali ubiti Zelenskog: 'Da je cilj bio postavljen, ruske snage bi ga pogodile'

Medvedev se oglasio na svojem kanalu na Telegramu

Russia's former leader Dmitry Medvedev, a President Putin ally who is now deputy chairman of the country's security council, visits the Prudboy range in the Volgograd region, southern Russia, on June 1, 2023. (Photo by Yekaterina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP)
FOTO: AFP

Bivši predsjednik Rusije i bliski suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Medvedev tvrdi da nitko nije planirao napad na povorku automobila u kojoj je bio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u Odesi.

“Svima je očita činjenica da nije bilo napada na kolonu automobila u Odesi. Da je cilj i bio postavljen, ruske snage bi ga pogodile”, napisao je Medvedev na svojem Telegramu.

U posjeti bio grčki premijer

Bio je to njegov komentar na jučerašnju eksploziju u Odesi, nedaleko od kolone u kojoj su u automobilima bili Zelenski i njegov gost – grčki premijer Kyriakos Mitsotakisa.

“Ali je šteta. Šteta je što su ga smjestili na unaprijed točno planiranom mjestu, no slučajnost je drugačije odlučila o njegovoj sudbini”, dodao je Medvedev, a prenosi Tass. Svoju objavu završio je latinskom izrekom: “Nullum malum sine aliquo bono!” (“Nijedno zlo bez nekog dobra” op.a.)