Ministar potvrdio: U Turskoj je uhićen glavni osumnjičeni za otmicu i ubojstvo 14-godišnje Vanje

Tužiteljstvo za osumnjičene traži pritvor od 30 dana

Makedonski mediji su nešto ranije večeras javili kako je uhićen glavni osumnjičeni za otmicu i ubojstvo 14-godišnje Vanje Gjorčevske, Ljupče Palevski. Dio njih javio je kako je Palčevski uhićen na aerodromu u Turskoj.

Naime, nakon što su makedonske vlasti identificirale njega kao glavnog osumnjičenika i nakon što su utvrdile da je van zemlje za njim je izdan međunarodni uhidbeni nalog, javlja Kurir. Ministarstvo unutarnjih poslova je odmah nakon ove vijesti zakazalo konferenciju za medije u 22:30. Ministar Oliver Spasovski je na konferenciji za medije potvrdio da je Palevski uhićen u Turskoj.

(Во живо) За апсењето на Љупчо Палевски-Палчо зборува министерот Оливер Спасовски

(Во живо) За апсењето на Љупчо Палевски-Палчо зборува министерот Оливер Спасовски

Posted by skopje1.mk on Tuesday, December 5, 2023

Spasovski je Palčevskog opisao kreatorom, organizatorom i izvršiteljem plana za otmicu i ubojstvo. “On je bio zadnja poveznica ovog gnjusnog čina“, kazao je. Uhićen je na autocesti, kazao je ministar. Dodao je da je podnesena kaznena prijava koja ima preko 100 stranica i koja je predana Uredu javnog tužitelja. “Petero je optuženih, jedno za otmicu i ubojstvo, troje za otmicu i pomaganje u ubojstvu i jedno za otmicu“, kazao je, javlja Skopje1.

Ljupčo Palevski Facebook

Otac pred sudom

Nešto prije ove informacije stigla je i vijest da je otac Vanje Gjorčevske, Aleksandar, skupa s još tri osumnjičenika za njenu otmicu i ubojstvo, kao i za otmicu i ubojstvo 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog, izveden pred Kazneni sud.

Pod jakim policijskim osiguranjem počelo je pripremno suđenje na kojem će se odlučiti i o zahtjevima tužiteljstva za zadržavanjem u pritvoru. Tužitelji traže da osumnjičeni ostanu u zatvoru još 30 dana.

Usto, tužitelji traže i pritvor od 48 sati za 46-godišnjaka koji je uhićen danas u Skopju, a za kojeg tužitelji sumnjaju da je pomogao prvoosumnjičenom da pobjegne iz zemlje, javlja Kurir.