Ovo postaje sve napetije. Bijesni mještani Jakuševca prijete: 'Moramo to zaustaviti, makar našim životima'

Čini se da blokade na cestama prijete i Zagrebu

FOTO: N1

Zbog novog odrona na odlagalištu u zagrebačkom Jakuševcu nezadovoljstvo su izrazili i građani istoimene četvrti. Najavili su, između ostalog, i blokade cesta.

“Mi smo spremni svojim životima ponovno nakon 2012. braniti odvoz smeća ovdje. Došlo je do nas, ovdje smo se rodili i više nema mogućnosti da se ovako nastavi. Nekako to moramo zaustaviti, makar našim životima. Nevjerojatno je što nam radi gradska uprava, vlast, svi živi”, rekla je za N1 Marina Murat, stanovnica Jakuševca.

Kaže da će građani prvo pokušati mirnim putem doći do rješenja. “Ako to ne ide, izaći ćemo s traktorima, kao naši seljaci. Zar mi nismo ljudi? Da moramo traktorima braniti dovoz smeća? Mogla se dogoditi katastrofa. Ne samo smrad, mogao je eksplodirati plin koji se taložio od 1964.”, rekla je.

Ne želi napustiti kvart

Neki misle napustiti Jakuševec, ali ne i Murat. “Ne razumijem tko bi kupio moju građevinu kako bih odselila i otišla negdje drugdje? Nisam ovdje samo ja. Tu su mi muž, snaha, dva sina i unuci”, rekla je.

Navodi kako se tragedija mogla spriječiti da se slušalo njih. “Samo nas se mora slušati jer mi ovo trpimo 24 sata na dan. Nitko nije došao nas pitati što treba napraviti. Godinama ovdje na tribinama sve izlažemo”, zaključila je Murat za N1.