Mlada banda opelješila bogataša u Istri. Iz radnog stola mu ukrali 170.000 dolara pa si pokupovali skupe aute

Nakon krađe su se razbježali po Hrvatskoj i nastojali prikriti trag novca. Policija ih je sve ulovila

FOTO: PU istarska

Pazinska policija riješila je slučaj velike pljačke u kojoj je imućnom 86-godišnjaku u okolici Pazina 11. rujna navečer iz radnog stola u obiteljskoj kući ukradeno više od 170.000 američkih dolara u gotovini.

Kako javljaju iz istarske Policijske uprave, u krađi su sudjelovala četiri mladića: jedan maloljetnik, dvojica 19-godišnjaka i jedan 21-godišnjak. Oni su 11. rujna u kuću svoje žrtve ušli kroz otvoreni prozor te su, očito znajući po što su došli, smjesta obili zaključani radni stol i iz njega pokupili spomenute dolare.

Razbježali se

Prvi je već sljedećeg dana uhićen maloljetnik, kojeg su policajci zatekli na području Kanfanara, 20-ak kilometara od Pazina, dok su 21-godišnjak i jedan od dvojice 19-godišnjaka privedeni 13. rujna. Policija ih je obojicu pronašla u Gorskom kotaru, na području Vrbovskog.

Drugi 19-godišnjak pao je 14. rujna na području Zagreba, a u međuvremenu su svi mladići prepraćeni u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.

Kupovali skupe aute

Mlada banda je u danima nakon pljačke pokušala sakriti trag ukradenog novca tako što su dio gotovine konvertirali u drugu valutu po zagrebačkim mjenjačnicama.

U policiji navode da su opljačkanim novcem kupovali skupocjene automobile, a dio keša su zadržali i za sebe. Automobili su im nakon uhićenja oduzeti, kao i preostali dio novca koji će biti vraćen vlasniku.