Mladi nogometaš vozio pijan i kod Koprivnice usmrtio djevojku. Njezinim sestrama dosuđeno 35.000 eura odštete

Osiguravateljska kuća mogla bi platiti odštetu, ali od krivca će tražiti povrat novca

FOTO: PU koprivničko-križevačka

Koprivnički sud je u četvrtak nepravomoćno presudio da osiguravajuća kuća mora platiti naknadu za duševne boli sestrama 25-godišnje djevojke koju je pijan usmrtio mladi nogometaš Ivan Šanjić (25) iz Koprivnice, piše Danica.

Sud je naložio tvrtki kod koje je bio osiguran automobil u trenutku nesreće, da dvjema sestrama isplati skoro 35.000 eura s troškovima postupka.

Osiguravateljska kuća je na ročištu naglasila kako postoji mogućnost da oni isplate odštetu, ali će potom tražiti povrat novca od Šanjića jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola.

Imao 1,46 promila alkohola

Nogometaš iz Koprivnice proglašen je krivim za prometnu nesreću koju je pijan skrivio 13. kolovoza 2021. godine, u kojoj je poginula medicinska sestra Petra Horvat.

Vozio je s 1,46 promila alkohola prema Koprivnici. Par minuta iza ponoći, u Kunovec Bregu, Mini Cooperom je prešao na lijevu stranu ceste u blagom desnom zavoju, kada je iz suprotnog smjera naišla Kia Sonic kojom je upravljala Horvat.

Horvat je išla prema naselju Poljanec kod Ludbrega, gdje je živjela s majkom. U stravičnom izravnom sudaru Petra je teško ozlijeđena, te je preminula pet sati nakon nesreće. Teške ozlijede pretrpio je i Šanjić. Pravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora te je dobio zabranu upravljanja vozilima na sedam i pol godina.