Mladić kojeg je policija tražila zbog pokušaja ubojstva je unuk Antuna Vrdoljaka. Šokirani djed: 'Nemam volje o tome pričati'

Policija ga je uhitila nakon što su ga građani prepoznali na fotografijama

FOTO: Danijel Berkovic/PIXSELL

Zagrebačka policija prošle srijede objavila je fotografije muškarca za kojeg sumnjaju da ima saznanja o pokušaju ubojstva koji se 9. prosinca u jutarnjim satima dogodio u Draškovićevoj ulici.

Tog datuma oko 4.30 došlo je do tučnjave, prilikom koje je nepoznati počinitelj nožem u leđa ubo 21-godišnjaka koji je pokušao razdvojiti sudionike koji su se potukli. Mladiću je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Ispostavilo se da je traženi mladić sa slike Matija Vrdoljak (26), sin Luke i Ivane Radeljić Vrdoljak, unuk redatelja Antuna Vrdoljaka, piše 24 sata. Policija ga je uhitila nakon što su ga građani prepoznali na fotografijama. Sumnjiče ga da je 9. prosinca nožem pokušao ubiti 21-godišnjaka te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

PU zagrebačka

Branio se šutnjom

Tužiteljstvo ga sumnjiči da je s više uboda nožem pokušao ubiti mladića koji je bio u skupini s kojom se sukobila Vrdoljakova skupina prijatelja. Kako neslužbeno doznaje 24 sata, Matija Vrdoljak, koji živi s djedom Antunom, na ispitivanju se branio šutnjom.

Neslužbeno, Matija Vrdoljak nekoliko je puta bio prekršajno kažnjavan. Jednom jer je, nakon što je pod utjecajem alkohola ometao javni red i mir, izvrijeđao policajku koja je došla na intervenciju, a nekoliko puta i zbog toga što su kod njega pronašli marihuanu, piše 24 sata.

“Ne mogu o tome razgovarati. Nemam volje”, odgovorio je Antun Vrdoljak na pitanje živi li njegov unuk Matija s njim i kako komentira činjenicu da je osumnjičen za pokušaj ubojstva.