Mladu harmonikašicu otjerali s adventa u Sv. Ivanu Zelini jer zna zasvirati i narodnjake. U Gradu se vade na birokraciju

Nastup Stele Rade je otkazan. Turistička zajednica ima jednu, a organizator i pjevačica sasvim drugu priču

FOTO: Stela Rade / Facebook

Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline otkazala je nastup mlade hrvatske harmonikašice Stele Rade koji je trebao biti održan u sklopu manifestacije ‘Advent u Zelini’. Iz Turističke zajednice uvjeravaju kako je koncert otkazan jer organizator ugostiteljskih usluga nije na vrijeme prijavio nastup mlade umjetnice, dok prozvani organizatori tvrde da se u cijeli slučaj uplela politika.

Kako je objavila Turistička zajednica, u sklopu manifestacije planirane su različite zimske i dječje aktivnosti kao i pružanje ugostiteljskih usluga, za koje je angažirana tvrtka Univerzal Servis Promet d.o.o. Za sve druge događaje mimo ugostiteljske djelatnosti zakupac je bio dužan tražiti prethodno odobrenje organizatora ‘Adventa u Zelini’, odnosno, Turističke zajednice.

No, kako kažu iz TZ-a, za nastup Stele Rade odobrenje tražili nisu niti je on prijavljen pa “sukladno zakonu nije mogao ni biti održan, bez obzira na izvođača”.

Politička šteta?

Iz tog razloga je s organizatorom ugostiteljskih usluga raskinut ugovor. “Grad i Turistička zajednica nemaju nikakve prigovore prema gospođi Steli Radi, što potvrđuje i njezin nastup na području Grada Svetog Ivana Zeline 2019. godine, gdje su svi zakonski preduvjeti bili ispunjeni”, poručili su iz Turističke zajednice.

Sam organizator koncerta ima nešto drugačiju priču. Tvrdi kako mu je na sastanku s gradonačelnikom i predstavnicima Turističke zajednice rečeno da nisu suglasni s nastupom Stele Rade jer je ona turbo-folk pjevačica.

“Rekao sam im da se s tim ne slažem i da ona ima širok repertoar izvedbi i da može svirati što se dogovorimo. Rekli su da se ne slažu i da će to loše politički izgledati za njih”, poručuje organizator otkazanog nastupa Marijo Pošta iz tvrtke Univerzal Servis Promet u razgovoru za HRT.

Poštovani sugrađani i prijatelji grada Svetog Ivana Zeline,kao ugostitelj i organizator nastupa Stele Rade imam…

Posted by Univerzal Servis Promet on Sunday, January 7, 2024

Održala privatni koncert

Slično razmišlja i sama Stela koja je u adventski šator ipak stigla, ali samo na tonsku probu. “Na pozornici su bile dvije harmonike. Možda je to njima bio problem. Rekla sam im da mogu maksimalno prilagoditi program, no rečeno mi je da koncerta jednostavno neće biti i da mi savjetuju da odmah odem”, ispričala je mlada harmonikašica.

Koncert je na kraju održan za manji broj gostiju u privatnom aranžmanu.

Stela je ranije nastupila u sklopu zagrebačkog Adventa, nastupila je na dječjem dočeku Nove godine na Cvjetnom trgu uz zvuke pjesme “Levitating” Dua Lipe. “Sviram sve, od Dua Lipe, preko Bacha, do sevdaha. I sve je više tih fešti gdje ljudi traže ‘od – do’. Da se krene s nečim stranim, pa domaćim i na kraju završimo na narodnima. U takvom podneblju živimo i ja od toga ne bježim”, kaže Stela.