Monstrum dvije godine bestijalno zlostavljao teško bolesnu djevojčicu. Osuđen je na šest godina zatvora

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost pa nije poznato obrazloženje za ovakvu nepravomoćnu presudu

FOTO: screenshot

Unatoč tomu što je 57-godišnji umirovljenik počinio čak 131 kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja teško bolesne djevojčice, splitski ga je sud nepravomoćno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina, javlja Dalmatinski portal.

Za svako od 29 teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta dobio je po tri godine zatvora, za jedno kazneno djelo koje je ostalo u pokušaju tri godine, za isto kazneno djelo u vezi s iskorištavanjem djece za pornografiju pet godina.

Također, počinio je i 100 kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, a za svako bi, po zakonu, trebao dobiti po godinu zatvora. Kada se sve zbroji, to je 195 godina zatvora, no presuda ne može biti jednaka zbroju kazni.

Suđenje zatvoreno za javnost

Kako je suđenje bilo zatvoreno za javnost, nisu jasni detalji s obrazloženja presude, odnosno odluka o sankciji za jedinstvenu kaznu koja je blizu zakonskog minimuma. Dakle, ne može biti manja od najveće izrečene od pet godina, a niti jednaka zbroju pojedinačno izrečenih kazni.

Okrivljeni je bio prijatelj roditelja žrtve koja je u doba kada su djela počinjena imala tek nešto više od 11 godina. S djevojčice je skidao odjeću te ju spolno iskorištavao.

Jednom prilikom ga je u zlodjelu uhvatila majka djevojčice. On je sve snimao mobitelom, a naknadno se doznalo kako je čak dvije godine zlostavljao djevojčicu, piše Dalmatinski portal.