Monstrum u SAD-u ubio dječaka (6) zato što je musliman. Šerif: 'Izbo ga je 26 puta, sve zbog sukoba Izraela i Hamasa'

Policija navodi da je motiv bio njihova religija i trenutni sukob na Bliskom istoku

FOTO: Will County Sheriff's Office

Muškarac iz SAD-a optužen je za ubojstvo i zločine iz mržnje nakon što je nožem izbo svoje stanare, majku i sina, javlja BBC. Joseph Czuba (71) optužen je za ubojstvo šestogodišnjeg dječaka i ranjavanje žene (32) u Plainfieldu, u saveznoj državi Illinois.

Šerifov ured priopćio je kako su na meti bili zbog sukoba između Hamasa i Izraela te zato što su muslimani. Na zločin je reagirao i predsjednik SAD-a Joe Biden.

“Ovom užasnom činu mržnje nema mjesta u Americi i protivi se našim temeljnim vrijednostima – slobodi od straha za to kako se molimo, što vjerujemo i tko smo. Kao Amerikanci, moramo se okupiti i odbaciti islamofobiju i sve oblike netrpeljivosti i mržnje”, rekao je Biden.

Očekuje se da će žena preživjeti unatoč teškim ozljedama

Iz šerifovog ureda navode kako su u subotu ujutro primili poziv od žene koja je rekla da ju je napao njezin stanodavac. Žena je rekla da je “otrčala u kupaonicu i nastavila se boriti protiv napadača”.

Kada su policajci stigli na mjesto događaja, otkrili su ženu i dječaka s “višestrukim ubodima nožem na prsima, torzu i gornjim ekstremitetima”.

Obje žrtve su prevezene u bolnicu, no dječak je kasnije preminuo. Kasnije je utvrđeno da je dijete ubodeno 26 puta. Očekuje se da će žena, koja je teško ozlijeđena, preživjeti napad.

Detektivi potvrdili vezu između napada i trenutnog sukoba

“Detektivi su uspjeli utvrditi da su obje žrtve u ovom brutalnom napadu bile na meti osumnjičenika jer su bile muslimani i zbog trenutnog sukoba u koji su uključeni Hamas i Izraelci”, dodao je šerifov ured.

Na brifingu za novinare kasnije u nedjelju, iz čikaškog ureda Vijeća za američko-islamske odnose (CAIR-Chicago), američke grupe za prava, dječak je imenovan kao Wadea al-Fayoume, a njegova majka kao Hanaan Shahin. Rečeno je da je Wadea rođen u SAD-u, dok je njegova majka, porijeklom iz Beitunije na Zapadnoj obali, došla u zemlju prije 12 godina.