Mrtav pijan pomeo prometne znakove na autocesti A3 pa pobjegao. U suprotnom smjeru

Zaustavio ga je djelatnik vučne službe

09.03.2021., Lekenik - Hrvatske autoceste objavile su javno nadmetanje za dovrsetak gradnje autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionicu od Lekenika do cvora Sisak. HAC je krenuo u realizaciju tog projekta vrijednog 300 milijuna kuna sukladno odluci Vlade RH od 4. veljace. Ocekuje se da dionica bude zavrsena do 2023. godine. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
FOTO: Zeljko Hladika/PIXSELL

Na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, na području Općine Nova Kapela, dogodila se prometna nesreća nakon koje je sudionik pobjegao, javlja brodsko-posavska policija.

Naknadno ga je zaustavio djelatnik vučne službe do dolaska policije. Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu BiH.

On je vozio automobil na dionici gdje je lijeva prometna traka zatvorena za promet zbog radova. Zbog prebrze vožnje prednjim i bočnim dijelom vozila udario je u niz prometnih znakova.

Pobjegao s mjesta nesreće

Nakon toga je pobjegao s mjesta događaja. Prije nego se zaustavio, vozio je tristotinjak metara u suprotnom smjeru na autocesti. Na alkotestu je napuhao 2,74 promila.

Policajci su 57-godišnjaka zadržali u policiji na otriježnjenju. Protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja.