Mučna scena u malom mjestu kod Knina. Neki manijak odrezao glavu vučici pa tijelo objesio na tablu

Policija je potvrdila da su izašli na teren nakon dojave o uginolom vuku

31.03.2013., Zagreb, Zolooski vrt - Uskrsni dorucak za stanovnike zooloskog vrta. Uskrsnje pisanice dobili su stanovnici vrta, zdralovi, gavran, lemuri, cimpanze, lavovi, kapucini i rakuni. rPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Nedaleko od Knina, u malom mjestu Zvjerinac, mještani su pronašli leš vučice bez glave, obješen na prometnu tablu, piše 24sata. Šibensko-kninska policija je za 24sata potvrdila da su policajci izašli na teren nakon dojave o uginulom vuku.

“Obavili smo očevid u prisutnosti nadležnog veterinara i utvrdili da se radi o lešini ženke vuka. Prevezli su je na Veterinarki fakultet u Zagrebu zbog utvrđivanja uzroka smrti”, rekli su iz policije.

I u Gračacu objesio tijelo vuka

U travnju 2021. godine dogodio se sličan slučaj kada je netko na ulazu u Gračac na tablu objesio leš vuka. Fotografija je objavljena na Facebook stranci Hrvatski krški pašnjaci, gdje tvrde da je policija u Gračacu zbog leša promptno provela istragu.

TKO PODVALJUJE STOČARIMA??Jutros su djelatnici PP Gračac, po dojavi izišli na teren i na prometnom znaku( ime…

Posted by Hrvatski krški pašnjaci on Saturday, April 24, 2021

Tada se nagađalo da je usmrćivanje životinje bilo povezano s problemom pokolja ovaca u Gračacu i okolici, budući da je fotografija objavljena nakon što su vukovi upali među ovce u selu Štikada. Kako su stočari objavili, vukovi su preskočili zaštitnu ogradu, ušli u štalu i zaklali 87 ovaca i janjaca.