MUP objavio koliko je gledatelja bilo na derbiju i broj uhićenih. O desecima baklji nisu napisali ni slova

U nedjelju prijepodne spriječili su tučnjavu na zagrebačkom Savskom nasipu

17.12.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Završila je utakmica između Dinama i Hajduka. MUP RH objavio je nakon odsviranog kraja susreta na platformi X da je bilo prisutno 18.313 posjetitelja, od čega je 2548 gostujućih.

“Privedena su 24 navijača – 10 domaćih i 14 gostujućih. U tijeku je razilazak i povratak gostujućih navijača”, napisali su. Torcida napušta Zagreb uz pratnju policije.

Bad Blue Boysi i Torcida su tijekom utakmice zapalili nekoliko desetaka baklji, no o tome se iz MUP-a nisu oglasili.

Petnaest navijača privedeno prije utakmice

Petnaest je navijača privedeno – pet domaćih i deset gostujućih, prije početka nogometne utakmice Dinamo-Hajduk koja je u nedjelju u 17:15 sati počela na zagrebačkom Maksimiru, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na platformi X uoči utakmice.

Prisutno oko 15.600 gledatelja od kojih 1900 gostujućih, stoji u objavi.

Spriječili tučnjavu navijača na Savskom nasipu

U nedjelju prijepodne, uoči utakmice, policija je uočila većinu skupinu navijača Torcide na zagrebačkom Savskom nasipu te ih je stavila pod nadzor i prepratila na stadion Maksimir.

Na fotografijama koje je tada objavila policija na X-u, vidljivi su rukavice i gumeni štitnici za zube koji se rabe u borilačkim sportovima kao zaštita.