Muškarac i žena u Istri prijavili krađu auta i dizajnerske odjeće. Zapravo su pokušali prikriti prometnu nesreću

U trenutku prometne nesreće vozio ga je 19-godišnjak

07.06.2020., Pula - rPrometna nesreca koja se dogodila jutros u 4:45 na dionici Ivoli-Cerovlje. U prometnoj nesreci sudjelovala su dva osobna vozila Toyota i Mercedes pulskih registarskih oznaka. Do sudara je doslo kada je osobno vozilo Toyota koje se kretalo u pravcu Cerovlja prema Pazinu, iz neobjasnjivih razloga preslo na suprotni kolnicki trak i direktno se sudarilo s Mercedesom koji se kretalo u suprotnom smjeru.rUslijed nezgode, vozac iz Mercedesa je preminuo dok su vozac i suvozac iz drugog vozila tesko ozlijedjeni.rPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

Dvojac iz Rovinja je 10. listopada došao u policijsku postaju u Rovinju i prijavio krađu automobila i dizajnerske odjeće. No, kriminalističko istraživanje je brzo pokazalo da su kaznena djela prijavili lažno.

Muškarac (33) i žena (23) su prijavili policiji da im je automobil ukraden u noći s 9. na 10. listopada. Automobil je istraživanjem pronađen u Ulici braće Božića u Rovinju i to nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći.

Što se zapravo dogodilo?

Provedenim izvidima je utvrđeno da je muškarcu (33) automobil posudila 31-godišnja žena. U trenutku prometne nesreće automobil je vozio 19-godišnjak.

Protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Protiv muškarca (33) i žene (23) koji su lažno prijavili krađu automobila i dizajnerske odjeće podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.