Muškarac pronađen živ na splavi nakon dva tjedna, plutao oceanom na zapadnoj obali SAD-a

Spasioci kažu da je ovo čudesno

Pronađen jedan od dvojice nestalih pomoraca
FOTO: X/USCG

Prije gotovo dva tjedna u moru na sjeveroistoku SAD-a su nestala dvojica muškaraca koji su bili na ribarskom brodu. Jedan od njih pronađen je živ u četvrtak.

“Muškarca je na splavi za spašavanje pronašao ribarski brod. Plutao je u kanadskim vodama na oko 120 kilometara sjeverozapadno od Cape Flatteryja u saveznoj državi Washingtonu”, rekao je glasnogovornik američke Obalne straže Steve Strohmaier.

“Činjenica da je bio u ovoj splavi za spašavanje više dana i još uvijek gajio nadu te da ga je na kraju pronašao više-manje nasumični ribarski brod je nevjerojatna i čudesna”, rekao je Strohmaier. “Ocean je golemo mjesto. On je plutao usred ničega. Prilično je rijetko da plovila tamo prolaze”, dodao je.

Obalna straža alarmirana u nedjelju

U nedjelju poslijepodne Obalna straža je alarmirana da je nestao ribarski brod koji je napustio obalu u saveznoj državi Washington 12. listopada i trebao se vratiti 15. listopada, piše CNN.

“Otišli su iz Westporta u Washingtonu. Trebali su se vratiti 15., a tjedan dana kasnije, obalna straža je obaviještena o nestanku”, kazao je Strohmaier.

Kanađani koji su pronašli muškarca radiovezom su se javili kanadskoj obalnoj straži. “Vratili su ga na obalu kako bi bio prevezen u bolnicu. Javljeno je da je u stabilnom stanju”, rekao je.

Drugi muškarac vodi se kao nestali

Drugi muškarac još uvijek se vodi kao nestala osoba, a cijeli incident je pod istragom. Iz američke Obalne straže poručuju da čekaju više informacija o događaju kako bi lakše mogli odlučiti o idućim koracima. “Ili će slučaj preuzeti kanadska obalna straža”, dodao je.

Američka obalna straža objavila je vijest o pronalasku pomorca i fotografiju s mjesta događaja.