Muškarac s planinarenja donio zmiju da ju pokaže djeci. Shvatio je da je otrovna kad ga je ugrizla

Australac je kući s planinarenja donio otrovnu australsku zmiju

FOTO: Southern highlands snake catcher

Australac iz Novog Južnog Walesa otišao je planinariti i kući se vratio sa ”suvenirom” koji ga je umalo koštao života. S izleta je kući donio zmiju kako bi ju pokazao svojoj djeci. Zmija ga je ugrizla čim ju je uzeo u ruke, no otac se nije dao smesti pa ju je svejedno odnio kući, pretpostavivši da je ugriz bezopasan. Mislio je da je riječ o neotrovnom dijamantnom pitonu, no ubrzo se ispostavilo se da je to ogromna pogreška.

Kada je kod kuće počeo povraćati i ruka mu je jako natekla, otišao je na hitnu odakle je medicinska sestra kontaktirala je stručnjaka za zmije Raya McGibbona i poslala mu fotografiju životinje. On ju je odmah identificirao i rekao im da na fotografiji nije dijamantni piton, nego zmija otrovnica, australska širokoglava zmija. Riječ je o zmiji koja ugrizom ubrizgava neurotoksine u krvotok koji mogu dovest do smrtnog ishoda.

‘Imao je jako puno sreće’

“Planinar je imao jako veliku sreću da se izvukao bez prve pomoći nakon što je ugrizen i otrovan bez prve pomoći. Moglo je završiti puno gore nego što jest”, rekao je stručnjak. Muškarac je zadržan u bolnici nekoliko sati prije nego što je otpušten na kućno liječenje.

Stručnjak, koji vodi službu za hvatanje zmija South Highlandsa, rekao je da je pokupio zmiju od planinara i vratio ju u njezino prirodno stanište. “Dakle, molim vas, ako vidite zmiju ili bilo kojeg gmaza u divljini, divite mu se u njegovom staništu. Snimite fotografije ili video i nemojte ga pokušavati uhvatiti ili odvesti kući”, poručio je Ray McGibbon na svojoj Facebook stranici.

Recap.This snake was found Wednesday by a couple of hikers, one hiker thought it was a diamond python captured it got…

Posted by Southern highlands snake catcher on Saturday, November 4, 2023