Muškarci kleče na Trgu u Zagrebu i mole za čednost u odijevanju. Tu su i ratni zločinac Kordić i besposleni Ivan Pernar

Prosvjednici drže transparente i bubnjaju

FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Na trgovima hrvatskih gradova, i ove prve subote u mjesecu, muškarci mole krunicu, a kako su najavili organizatori – moli se, između ostaloga, za muškarce da postanu duhovni autoriteti, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju te za prestanak pobačaja.

“Sutra, na prvu subotu u mjesecu, održat će se još jedna javna molitva krunice, na kojoj ćemo se utjecati našoj nebeskoj Majci za naš narod i Crkvu. Ovim putem želimo se ograditi od svih pojedinaca, političkih i drugih organizacija kojima nije na srcu zagovorna molitva nego skupljanje političkih bodova za nadolazeću izbornu godinu, a na našim leđima. Mi nismo politički nego molitveni pokret. Osuđujemo i ograđujemo se od svakog političkog djelovanja na mjestu naše molitve”, objavili su jučer na stranici Muževni budite.

Molitva je počela u 8.30 sati, a istovremeno se na Trgu u Zagrebu okupilo i nekoliko desetaka protuprovjednika koji drže transparente i udaraju po bubnjevima. Pojavio se i Ivan Pernar koji se počeo svađati s prosvjednicima. “Ja sam došao kako bih pokazao svima na koji se način ovi prosvjednici ponašaju. Da se vidi koliko su agresivni, koliko vrijeđaju”, rekao je, piše Index. Među moliteljima je i osuđeni ratni zločinac Dario Kordić, snimili su ga fotoreporteri.

Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Mole za muškarce, za čednost u odijevanju i protiv pobačaja

“Dana 7. listopada, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:
1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

Potičemo sudionike da prije krunice sudjeluju na sv. misi i da je prikažu za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice. Također potičemo sve sudionike molitve i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati da mole za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice, od petka u 22 h do subote u 10 h, i da poste u petak na tu nakanu.

Vidimo se 7. listopada na Trgu bana J. Jelačića, trgu svih Hrvata, i na ostalim javnim mjestima diljem Hrvatske na kojima se moli krunica! Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo ”Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”. Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci”, objavili su u najavi.

Marko Lukunic/PIXSELL