Na karlovačkom području od jučer tri teške motociklističke nesreće. Dvojica poginulih, više ozlijeđenih

Jedan motociklist je poginuo dok je pretjecao dva kamiona na nedozvoljenom mjestu

25.08.2020., Karlovac - U sudaru kamiona i motocikla koja se jutros oko 10,10 sati dogodila u ulici Ilovac od zadobivenih ozljeda naknadno je preminuo vozac motocikla. Policijski ocevid na jjestu nesrece.rPhoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dvojica motociklista poginula su u prometnim nesrećama na turanjskoj obilaznici u Karlovcu te na državnoj cesti u Blagaju kod Slunja, izvijestila je karlovačka policija. Od zadobivenih ozljeda u bolnici je noćas preminuo 22-godišnji motociklist iz Njemačke za kojeg je utvrđeno da je jučer popodne na turanjskoj obilaznici nepropisno pretjecao vozilo pri čemu se zabio u automobil kojim je upravljao 58-godišnjak iz Austrije.

Vozač motocikla započeo je pretjecati iako prometna traka kojom je pretjecao nije bila slobodna pa je udario u osobni automobil austrijskih oznaka koji se kretao u suprotnom smjeru, utvrdila je policija. Uslijed sudara automobil je udario u zaštitnu ogradu, a motocikl je s vozačem odbačen na kolnik.

U nesreći su lakše ozlijeđeni 58-godišnjak i njegova 63-godišnja suputnica, također iz Austrije. Istog je dana oko 19:50 je na državnoj cesti u Blagaju kod Slunja smrtno je stradao 67-godišnji vozač motocikla zadarskih registracija dok je na nedozvoljenom mjestu pretjecao dva kamiona s prikolicama.

Vozač auta bio nadrogiran

Vozač motocikla udario je u retrovizor automobila koji se kretao u suprotnom smjeru, a zatim u teretno vozilo i u još jedan automobil čiji je 51-godišnji vozač izgubio nadzor pa se zabio u teretno vozilo. Vozač tog automobila i suputnica pritom su lakše ozlijeđeni.

U prometnoj nesreći jučer popodne u Lišnici kod Duge Rese teže je ozlijeđena 42-godišnja suputnica na motociklu dok je 46-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

U njih je udario 41-godišnji vozač automobila karlovačkih oznaka koji je u zavoju prešao na suprotnu stranu kolnika. Vozač automobila udaljio se bez pružanja pomoći ali je ubrzo pronađen te je u njegovom tijelu utvrđena prisutnost droga.