Na vulkansko brdo u španjolskom nacionalnom parku pao avion, poginulo dvoje ljudi

Pripadnici gorske službe spašavanja izvukli su tijela muškaraca iz olupine aviona

Srušio se avion u Španjolskoj
FOTO: Guardia Civil

Britanac i njegov španjolski instruktor letenja poginuli su kada se njihov laki zrakoplov srušio u nacionalni park u Španjolskoj. Poletjeli su s aerodroma u Velez-Malagi, istočno od Malage i letjeli za Valenciju kada se dogodila tragedija.

Prije nego se avion srušio nisu uputili poziv za pomoć. Nekoliko minuta prije pada aviona dopunili su gorivo u obližnjoj zračnoj luci Almeria. Laka letjelica srušila se u srijedu nešto iza ponoći oko Cerro del Fraile, vrha vulkanskog porijekla u prirodnom rezervatu Cabo de Gata-Nijar.

Iz olupine izvučena tijela stradalih

Pilot je 24-godišnji Rafael Ricote koji je radio kao instruktor u obližnjem letačkom centru One Air Diamond. Njegov vježbenik je 26-godišnjak za kojega je objavljeno samo ime Marcus te da je britanskog podrijetla iz Costa del Sola.

Pripadnici lokalne gorske službe spašavanja izvukli su tijela muškaraca iz olupine aviona koju je nakon toga pretražila policija s istražiteljima avionskih nesreća. Pokrenute su odvojene istrage, piše The Olive Press.

Hitan poziv stigao od kontrole leta

“Dvije su osobe poginule u zrakoplovnoj nesreći u srijedu rano ujutro u općini Nijar. Hitan poziv primljen je oko 12:30 sati iz zračne luke u Valenciji. Naveli su da je izgubljen kontakt s lakim zrakoplovom u području oko Cerro del Fraile te da avion pripada školi letačke obuke u Malagi”, rekao je glasnogovornik središta za koordinaciju hitnih intervencija.

“Vatrogasci su odmah upozoreni, kao i policija, obalna straža, djelatnici civilne zaštite i druge osobe koje su se odazvale. Vatrogasne ekipe naknadno su potvrdile da su pronašle tijela dvoje ljudi u teško pristupačnom području oko Cerro del Fraile”, dodaje.