Jedan od šefova zagrebačke policije isključen iz službe. Čudno se ponašao na cesti, iduće jutro odbio alkotest

Nakon što je odbio alkotestiranje, šef Policijske uprave zagrebačke isključio ga je iz službe

22.05.2022., Zagreb - Izvanredna tematska konferencija za medije povodom postupanja policije tijekom organizirane preprate navijaca i navijackih nereda na benzinskoj postaji Desinec. Davor Posilovic, nacelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebacke. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka policija potvrdila je za Jutarnji list da je njihov kolega, načelnik Sektora za javni red i sigurnost zagrebačke policije Davor Posilović, isključen iz službe nakon što ga su ga građani prijavili da je u ponedjeljak navečer autom kod Zaprešića krivudao po cesti.

Policija je od građana zaprimila u 21.14 sati dojavu kako vozač Renault Megana čini više prometnih prekršaja. Zatim su tijekom noći pokušali stupiti u kontakt s Posilovićem, ali to nisu uspjeli.

“S obzirom na to da Policijska postaja Zaprešić tijekom noći nije mogla stupiti u kontakt s navedenim niti osobno niti putem telefona, sukladno tome nisu mogli potvrditi navode o vožnji pod utjecajem alkohola”, priopćili su iz policije.

Odbio alkotestiranje

Potvrdili su i da je Posilović sljedeći dan došao na posao i odbio alkotestiranje, nakon čega ga je načelnik Policijske uprave zagrebačke isključio iz službe. Protiv Posilovića će podnijeti prekršajni prijedlog zbog sumnji da je počinio niz prometnih prekršaja.

Iz policije su naglasili nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem kako bi provjerili je li bivši načelnik počinio i druge prometne prekršaje na području Grada Zagreba. “U tijeku je utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji”, izvijestili su.