Najljepše vijesti nakon 17 dana strepnje. Iz urušenog tunela u Indiji izvučeni svi radnici

Danas tijekom popodneva izvučen je prvi radnik

Ambulances carrying rescued workers leave the tunnel site after emergency and rescue teams safely brought out all trapped workers from the collapsed Silkyara tunnel in the Uttarkashi district of India's Uttarakhand state on November 28, 2023. Indian workers were greeted with wild cheers and flower garlands on November 28 as rescuers safely brought out all 41 from the collapsed Himalayan road tunnel where they were trapped after a marathon 17-day engineering operation. (Photo by Sajjad HUSSAIN / AFP)
FOTO: AFP

Svi radnici spašeni su iz tunela koji se urušio u indijskoj pokrajini Uttarakhand, javlja Sky News. Pomak u akciji spašavanja donijeli su takozvani “štakori rudari” koji su ručno bušili kamenje i šljunak nakon što se ogroman stroj za bušenje pokvario.

41 radnika spašavalo je ukupno tri tima s po četiri spašavatelja. Njihova je zadaća bila da pripreme radnike za izvlačenje kroz cijev na sigurno, objasnio je general pukovnik Syed Ata Hasnain iz Nacionalne službe za upravljanje katastrofama. “Uključeni smo više od 400 sati u ovaj slučaj te poduzimamo sve sigurnosne mjere do samoga kraja”, poručio je.

Akcija spašavanja trajala 17 dana

Tunel se nalazi na indijskom dijelu Himalaje, a radnici su u njemu proveli 17 dana, a kako javlja BBC, tijekom popodneva izvučen je prvi radnik. Čim je spašen krenulo je slavlje spasilačke ekipe koja je radila na njihovom izvlačenju.

Radnik je prebačen vozilom Hitne pomoći do bolnice. Uskoro nakon njega izvučeni su i ostali radnici, objavile su vlasti. Obitelji zarobljenih radnika okupile su se u blizini te nestrpljivo čekaju izvlačenje svojih najmilijih iz urušenog tunela