Rusi tvrde da je Ukrajina napala okupirani grad u Luhanskoj oblasti, najmanje je 11 poginulih

Ruske vlasti kažu da bi stradalih moglo biti i više

FOTO: AFP

Najmanje 11 ljudi poginulo je u subotu u ukrajinskom bombardiranju okupiranog grada Lisičanska na istoku zemlje u kojem je pogođena pekarnica, objavile su ruske vlasti, dodajući da bi žrtava moglo biti i više.

Lisičansk, u Luhanskoj oblasti, pao je u ruke ruskih snaga nakon žestoke bitke na početku ruske ofenzive 2022. Po proruskim vlastima, ukrajinske snage pogodile su zgradu u kojoj se nalazila pekarnica i broj žrtava mogao bi biti i veći. “Nažalost, poginulo je 11 ljudi”, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredna stanja na Telegramu, prenosi AFP.

Vlasti optužuju ukrajinske snage da su ciljale pekarnicu

Spasioci su do sada iz ruševina spasili desetero ljudi, po istom izvoru. Leonid Pasešnik, proruski guverner regije, optužio je ukrajinske snage da su ciljale pekarnicu koja je poznata po svježem kruhu vikendima.

RIA Novosti objavila je videosnimku uništene zgrade i vatrogasaca kako iz ruševina izvlače uništeni automobil. Jedna ozlijeđena osoba u bolnici je u Luhansku u teškom stanju, a ozlijeđeno je još najmanje troje ljudi. Lisičansk je prije rata imao 111.000 stanovnika.

Ruske snage preuzele su kontrolu nad njime u ljeto 2022., kao i nad Severodneckom preko rijeke, nakon jedne od najtežih bitaka od početka ofenzive u veljači.