Nakon neočekivano hladnog jutra, ostatak dana bit će sunčano i toplo. No, vikend će nam upropastiti kiša

U danima vikenda navirat će oblaci sa sjeverozapada i pokvariti vrijeme

17.01.2024., Split - Kisna vecer u centru Splita. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hrvatsku u srijedu očekuje pretežno sunčano vrijeme samo ponegdje s umjerenom naoblakom te najvišim dnevnim temperaturama većinom između 10 i 16 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujutro u unutrašnjosti lokalno ima magle. Vjetar će puhati uglavnom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, mjestimice s jakim, lokalno u prvom dijelu dana i olujnim udarima, poslijepodne ponegdje sjeverozapadnjak.

Tmurna, kišna subota

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević ističe kako su temperature jutros niske zbog toga što se razvedrilo u većini zemlje. “U Bednji je izmjereno -3,9 stupnjeva, u Samoboru -2. Ne čudi da ima mraza”, ističe Blažević, koja dodaje da će u nastavku dana biti sunčano dok će vjetar slabjeti.

Prognoza meteorologinje N1 televizije slična je za nastavak tjedna: vrijeme će biti uglavnom stabilno i pretežno sunčano, ujutro na kopnu često s maglom. Temperature bez većih promjena,

U danima vikenda tmurnije, kako će navirati oblaci sa sjeverozapada. Već u subotu poslijepodne i navečer lokalno može pasti malo kiše ili kakav prolazni pljusak. Nedjelja će posvuda biti uglavnom suha, zaključuje Blažević.