Nakon što se par u Bavarskoj na njemu poseksao, oltar je ponovno posvećen. Svećenik ga 'očistio' tamjanom i svetom vodom

Njihov čin, koji su 'dokumentirali', dospio je na naslovnice prošle godine

20 June 2023, Bavaria, Traunstein: View of the church interior and the altar of the Stadtkirche Sankt Oswald. Previously, the pectoral cross of the late Pope Emeritus Benedict XVI was stolen from a display case in an anteroom. The former pontiff had bequeathed the pectoral cross to his home parish in Traunstein, as the Bavarian State Criminal Police Office announced on Tuesday. There, the "papal pectoral" had been stolen from the town church of St. Oswald on Monday. Photo: Peter Kneffel/dpa (Photo by PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: Peter Kneffel/dpa (Photo by PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Oltar crkve u Gornjoj Bavarskoj ponovno je posvećen nakon što se par na njemu poseksao, a počinitelji su odgovarali pred sudom. Oltar u katoličkoj crkvi u Schechenu u okrugu Rosenheim pripremljen je za katolički obred, a lokalni svećenik ga je zatim ponovno blagoslovio tamjanom i svetom vodom tijekom mise.

Slučaj je dospio na naslovnice prošle godine: par koji je imao seksualni odnos u crkvi i to dokumentirao morao je odgovarati pred sudom.

Visina kazne nije poznata

Žena o kojoj je riječ prihvatila je kazneni nalog i suđenje zakazano za početak veljače 2024. stoga se neće održati, objavio je okružni sud u Rosenheimu. Visina kazne nije objavljena jer se skraćeni kazneni postupak uglavnom ne objavljuje.

Njezinu partneru sudit će se na Okružnom sudu u Traunsteinu jer je optužen i za druge teške prijestupe. Suđenje protiv njega se nastavlja, najvjerojatnije potkraj siječnja.

Čovjek rođen u Rosenheimu, koji prema sudu nije komentirao brojne optužbe protiv njega na početku suđenja, optužen je za prijestupe uključujući uvredljivo ponašanje na “mjestu posvećenom bogoslužju vjerske zajednice”. Optužen je i za napad, oduzimanje slobode, prijetnju i prijevaru.