Nakon tri i pol mjeseca pronađen tip koji je u Istri pokušao pregaziti policajca

Protiv 33-godišnjaka podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi

17.10.2023.,Prugovo - Dvije su osobe poginule, a jedna je ozlijedjena u Prugovu gdje su se u utorak navecer sudarila dva osobna automobila i kombi. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Istarska policija javlja da je pronašla vozača koji je 5. listopada prošle godine bježao policiji na području Buzeta i udario u policijsko vozilo dok je pokušavao izgurati policajca s ceste.

Muškarac u dobi od 33 godine je oko 21:35 sati, kod naselja Sv. Ivan, vozio auto s nepripadajućim registracijskim oznakama. Kad ga je policajac u autu pokušao zaustaviti sirenom i rotirkom, 33-godišnjak je stisnuo po gasu i dao se u bijeg.

Stao je na suženom dijelu ceste. Policajac je tada izašao iz automobila i krenuo prema njemu, a 33-godišnjak je stisnuo gas i autom krenuo na policajca. Policajac je, kako bi se izmaknuo i izbjegao udarac, ušao u službeno vozilo.

Pronađeno vozilo

Nakon toga je 33-godišnjak svojim autom udario u policijski i izgurao ga s mjesta na kojem je bio zaustavljen pa pobjegao. Policajac je zbog modrica i oteklina zatražio liječničku pomoć. Utvrđeno je da je lakše ozlijeđen.

Policajci su vrlo brzo pronašli vozilo u kojemu je bio 33-godišnjak s odbačenim registracijskim oznakama. Bilo je nedaleko od mjesta događaja jer je vozač u zavoju sletio s ceste i dalje pobjegao pješke.

Policija je utvrdila njegov identitet i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njega podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi.