Napadač na Fica možda nije djelovao sam: 'Sastavili smo istražiteljski tim'

Postoje naznake da čovjek nije djelovao sam, rekao je ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok

Prime Minister of Slovakia, Robert Fico arrives to attend a roundtable meeting during the EU-Western Balkans summit at the European headquarters in Brussels, on December 13, 2023. EU chief Ursula von der Leyen on December 13, 2023 urged the bloc's 27 leaders to back massive financial aid for Ukraine and Kyiv's ambitions for membership talks, ahead of a crunch summit. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
FOTO: AFP

Napadač koji je teško ranio slovačkog premijera Roberta Fica u napadu u srijedu možda nije djelovao sam, rekao je vladin dužnosnik u nedjelju.

Postoje naznake da čovjek nije djelovao sam, rekao je novinarima u Bratislavi ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok.

“Sastavili smo istražiteljski tim koji će također raditi na verziji da se nije radilo o vuku samotnjaku”, rekao je ministar. Jedna od indikacija je ta da je sadržaj na Facebook stranici napadača izbrisan u vrijeme kad se nalazio u policijskom pritvoru. On sam tada nije imao pristup stranici.

Fico izvan životne opasnosti

Fico se nalazi izvan životne opasnosti nakon pokušaja ubojstva u srijedu, rekao je ministar obrane i potpredsjednik vlade Robert Kalinak novinskoj agenciji TASR ranije u nedjelju.

Napadač je pokušao ubiti premijera u onome što slovački dužnosnici nazivaju politički motiviranim zločinom.

Premijer se trenutno oporavlja u sveučilišnoj bolnici u Banskoj Bystrici, u blizini gradića Handlove gdje je ranjen.