Nasilni sin bivšeg šefa splitske policije, i trojica njegovih frendova, idu u istražni zatvor. Premlatili mladića, bori se za život

Ozlijeđeni mladić je u teškom stanju, s ozljedama glave opasnim po život

04.04.2024., Split - Nacelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sudac za mladež splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor za četvoricu maloljetnika koji su osumnjičeni za premlaćivanje 22-godišnjaka prije dvije večeri ispred kluba na Poljudu. Istražni zatvor određen je na prijedlog DORH-a, kako ne bi ponovili kazneno djelo.

Četvorica maloljetnika i jedan 18-godišnjak prijavljeni su za nanošenje osobito teške ozljede. Među njima je i maloljetni sin bivšeg načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodana Marendića.

Podsjetimo, Marendić je jučer zbog ovog događaja podnio ostavku. Dalmatinski portal javlja da su svi osumnjičeni iznijeli aktivnu obranu.

Kakvo je stanje mladića?

Ozlijeđeni mladić je u teškom stanju, s ozljedama glave opasnim po život. Nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split. Sukob je počeo u jednom splitskom klubu. Slobodna Dalmacija je jučer javila kako je do sukoba došlo jer je jedan od momaka iz društva u kojem je bila žrtva bio nametljiv prema Marendićevoj kćeri koja je, s bratom i ostalima, bila u klubu.

U jednom je trenutku 17-godišnjak napao mladića i tom je prilikom udaren. Kad su ih redari izbacili van, dvije grupe mladića su se žestoko potukle na cesti, a pritom je 23-godišnjak ostao ležati bez svijesti razbijene lubanje. Ostali su se razbježali.

Kad se pregledavanjem videonadzora kluba te razgovora s redarima došlo do mogućeg identiteta počinitelja i kad se doznalo da je jedan od počinitelja sin načelnika uprave, cijela je priča odmah, kako ne bi bilo sumnje u bilo koju vrstu pristranosti, predana u ruke šibenskih policajaca koji su dovršili kriminalističko istraživanje.