Nastavljeni letovi u Hamburgu, nakon što je netko prijetio da će bombom raznijeti avion iz Teherana

Kašnjenja su moguća

23 June 2022, North Rhine-Westphalia, Cologne: A Ryanair Boeing B737 lands at Konrad Adenauer Airport in Cologne-Bonn. The start of a vacation could be unpleasant for many travelers. Those who want to go on vacation by plane must expect hours of waiting time at check-in and security checks due to the shortage of staff at the airports. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Zračni promet u zračnoj luci u Hamburgu, koji je bio obustavljen zbog prijetnje bombom zrakoplovu iz Irana, nastavljen je, objavila je u ponedjeljak poslijepodne zračna luka na svojoj internetskoj stranici. “Letenje je nastavljeno. Kašnjenje letova još je moguće”, navodi se.

Njemačko ratno zrakoplovstvo objavilo je na platformi X da je pratilo civilni zrakoplov koji je letio iz Teherana u Hamburg dok nije sletio u Hamburg nakon što je ušao u njemački zračni prostor istočno od Berlina nakon prijetnje bombom.

Pretražene prtljage

Zračni promet u zračnoj luci bio je posve obustavljen oko 12:40 sati. Zrakoplovi nisu slijetali ni polijetali oko sat i pol, a zrakoplovi su bili preusmjereni u druge zračne luke kao što je Hanover. Glasnogovornik savezne policije rekao je za dpa da su primili e-mail s prijetnjom napada na taj let. Druge pojedinosti nisu objavljene.

Zrakoplov je sletio u Hamburg u 12:20 sati. Svih 198 putnika i 16 članova posade normalno je napustilo zrakoplov i prošli su sigurnosnu provjeru. Zrakoplov i prtljaga također su bili pretraženi.