Stric, nećak, jedna cigla i dva suđenja: kako je afera 'Ja te bum strelil' postala priča dana u zagorskom gradiću

Nećak je strica u Zagorju gađao ciglom. Na sudu je imao zanimljivu obranu

25.11.2017., Crno Selo - U teskoj prmetnoj nesreci koja se dogodila na ulasku u Crno Selo poginuo je 41-godisnji motociklist iz Djakova. Motociklist je zaobilazio vozilo i frontalno se sudario u automobil iz suprotnog smjera nakon cega se motor zapalio, a motociklist ostao lezati na zemlji. rPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Nećak i stric iz Zagorja, iz okolice Zlatara, dvaput su završili na sudu. Nećak je pravomoćno osuđen jer je u kolovozu “na dvorištu obiteljske kuće u suvlasništvu njega i njegovog strica Jože, dok se Joža nalazio na terasi, uzeo ciglu te istu bacio na terasu“, a ovih su se dana ponovno našli na sudu, piše Danica.

Stricu je prijetio riječima: ”Ja te bum strelil”. Stric ga je zbog toga prijavio, a nećak je ranije osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora. Međutim, stric je podnio i privatnu tužbu u kojoj od svog nećaka traži odštetu zbog straha i nanesene duševne boli.

Nećak je u drugoj tužbi na sudu rekao da su to ”bedastoće” jer je njegov stric ”ratni vojni invalid, osoba koja je sudjelovala u ratu i borbenim djelovanjima, pa cigla bačena na većoj udaljenosti od njega, kao i riječi ‘ja te bum strelil’ nije mogla uzrokovati strah, a kamoli duševne boli”. ”Isto tako, mojem stricu to nije moglo narušiti dostojanstvo, čast i ugled jer je on osoba koja se spori sa više svojih susjeda, a i osuđivan je zbog više kaznenih djela”, branio se nećak pred sudom.

‘Ne družim se sa susjedima’

Stric je ispričao da s nećakom od 2014. godine nije u dobrim odnosima, a kuća na čijoj se terasi incident dogodio u suvlasništvu je njega i nećaka. ”Istina, u mjestu u kojem živim nemam prijatelja niti bliskih poznanika te se ni s kim od susjeda se ne družim. Sa suprugom sam tamo doselio 2008. godine. Otad sam s jednim od susjeda imao imovinsko pravni spor, a s drugim koji mi je također prijetio kazneni postupak koji još nije završen”, ispričao je.

Sutkinja je presudila u korist stricu pa mu nećak mora platiti 1000 eura odštete za strah i duševne boli, kao i podmiriti 1000 eura parničnih troškova. Presuda je nepravomoćna.