Neki ruski mediji objavili da je umro kralj Charles. Britanci poludjeli: 'Ti su izvještaji lažni'

Liječi se od raka, ali nastavlja voditi državne poslove

Britain's King Charles III and Britain's Queen Camilla waves as they leave after attending a service at St Mary Magdalene Church on the Sandringham Estate in eastern England on February 11, 2024. Britain's King Charles III on Saturday expressed his "heartfelt thanks" to well-wishers, in his first statement since his shock announcement that he has cancer. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
FOTO: AFP

Britanska veleposlanstva u Moskvi i Kijevu odbacila su u ponedjeljak izvješća ruskih medija u kojima se tvrdi da je umro kralj Charles III. “Izvještaji o smrti kralja Charlesa su LAŽNI!”, stoji crveno na X-u britanske ambasade u Rusiji. Ista informacija dostupna je i na ruskom jeziku.

Na stranici britanskog veleposlanstva u Ukrajini napisano je: “Željeli bismo vas obavijestiti da su vijesti o smrti kralja Charlesa III. lažne.” Rečenica je dostupna na engleskom i ukrajinskom jeziku.

Prikazan faksimil navodne komunikacije

Lažna izvješća počela su se širiti u ponedjeljak poslijepodne potaknuta Telegram kanalima koji su specijalizirani za senzacionalna izvješća. Kao dokaz prikazan je faksimil navodne komunikacije iz Buckinghamske palače.

Internetska izdanja ruskih tabloidnih medija također su preuzela vijest prije nego što je razotkrivena kao lažna. “Sada je poznato da je ‘screenshot’ lažan i da je kralj živ”, napisao je kanal Mash.

Novi video princeze Kate izazvao niz reakcija

Britanska kraljevska obitelj trenutno se suočava s mnoštvom glasina i teorija zavjere. Kralj se liječi od raka, ali nastavlja voditi državne poslove.

Njegova snaha princeza Kate oporavlja se od operacije i nije se očekivalo da će pojaviti u javnosti prije Uskrsa, što je potaknulo golema nagađanja o njezinom zdravstvenom stanju. Ipak, navodno je tijekom vikenda snimljena u kupnji s Williamom, no nakon objave videa mnogi su komentirali da to nije ona.