Neki tip pričao da je kod Ogulina spasio dvojicu muškaraca od otmice. Zainteresirala se policija, ispalo da je sve izmislio

Na društvenim mrežama objavio je detalje svog lažnog herojstva

30.01.2021., Sibenik - Muskarac osumnjicen za cetverostruko ubojstvo pronadjen mrtav kraj automobila kojim je bjezao. rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prijavu za širenja lažnih vijesti zaradio je 22-godišnjak koji je na društvenoj mreži u četvrtak objavio laž da je netko iz automobila njemačkih registracija pokušao oteti dvojicu muškaraca kod Ogulina, ali da nisu uspjeli jer ih je on spasio.

Karlovačka policija u srijedu je izvijestila da je 22-godišnjaka prekršajno prijavila za širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana. Zakon za taj prekršaj predviđa kaznu od 700 do 4000 eura ili do 30 dana zatvora.

Objavio i lažnu fotku vozila

Prijavljeni 22-godišnjak je objavio da su osobe iz automobila na putu iz Ogulina u Oštarije ponudile piće dvojici muškaraca, a zatim ih htjeli oteti. Objavio je i fotografiju navodno baš tog vozila, a policija je zaključila da je sve izmislio pa je protiv 22-godišnjaka podnijet optužni prijedlog.

“Budući da su neprovjerene i netočne informacije dovele do uznemiravanja i zabrinutosti, Policijska uprava karlovačka ponovno podsjeća na savjete za roditelje i djecu o sigurnom i odgovornom korištenju interneta i društvenih mreža, a s ciljem zaštite djece, mladih i odraslih od štetnih učinaka ovakvih vijesti”, poručili su iz policije.