Nekom tipu iz okolice Đakova policija pretražila kuću i pronašla raketni bacač

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu

Raketni bacač
FOTO: PU osječko-baranjska

Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 58-godišnjaka s đakovačkog područja, u čijem su domu pretragom pronašli raketni bacač, izvijestila je policija u četvrtak.

Temeljem naloga Općinskog suda u Đakovu policija je pretražila dom i druge prostorije kod 58-godišnjaka s područja Đakova, a pretragom je pronađen i oduzet raketni bacač M-79, kalibra 90 milimetara.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog ‘sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade te nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari’, navode u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

Još traje akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’

Podsjećaju kako još uvijek traje akcija “Manje oružja, manje tragedija” te pozivaju građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ih bez sankcija prijave policiji.

O namjeri predaje oružja treba obavijestiti policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji, a policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, ističu u PU.