Netko je na ploču veleposlanstva Kosova u Zagrebu zalijepio naljepnicu srpske zastave

Slučaj je prijavljen policiji i Ministarstvu vanjskih poslova i zatražena je zaštita policije

15, September, 2021, Belgrade - The Day of Serbian Unity, Freedom and the National Flag is a new holiday, established last year, and is celebrated on September 15, which is why Belgrade is decorated with Serbian flags flying on the streets, state institutions, business buildings, but also residential buildings. Zeleznik settlement. Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELLrr15, septembar, 2021, Beograd - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave novi je praznik, ustanovljen prosle godine, a obelezava se 15. septembra i zato je Beograd okicen srpskim zastavama koje se vijore na ulicama, drzavnim institucijama, poslovnim zgradama, ali  stambenim zgradama. Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELLrr15, septembar, 2021, Beograd - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave novi je praznik, ustanovljen prosle godine, a obelezava se 15. septembra i zato je Beograd okicen srpskim zastavama koje se vijore na ulicama, drzavnim institucijama, poslovnim zgradama, ali stambenim zgradama. /Ilustracija

Na ploču s natpisom veleposlanstva Republike Kosovo na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, nepoznati počinitelj je u noći na petak zalijepio naljepnicu srpske zastave preko kosovskog grba, što je zastupnica nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj osudila pokušajem stvaranja nemira.

Slučaj je prijavljen policiji i Ministarstvu vanjskih poslova, kazala je Lekaj Prljaskaj Hini i dodala da je zatražena zaštita policije. Izvijestila je također da je policija reagirala, kao i Ministarstvo vanjskih poslova, te je izrazila nadu da će se na snimkama otkriti tko je počinitelj.

‘Riječ je o provokaciji’

Lekaj Prljaskaj je ocijenila da je tu riječ o provokaciji i da to stvara paniku zbog nedavnih događaja na Kosovu kada je nakon sukoba skupine naoružanih Srba i kosovske policije ubijen jedan kosovski policajac i četvorica napadača.

“Nadam se da će se Srbi koji žive u Hrvatskoj ograditi od tog čina”, kazala je Lekaj Prljaskaj koja smatra da se tim incidentom nastoji stvoriti nemir u cijeloj regiji.