Netko je Zavodu za zapošljavanje upravo javio da postoji internet. Od sada se nezaposleni u evidenciju mogu prijaviti online

Totalno šokantan digitalni iskorak jedne državne institucije

11.04.2016., Slavonski Brod - Hrvatski zavod za zaposljavanje kao clan Europske mreze javnih sluzbi za zaposljavanje ovaj ce tjedan po prvi puta  obiljeziti Europski dan poslodavaca. Najavio je to na konferenciji za medije u Slavonskom Brodu predstojnik Podrucnog ureda Marko Neretljak. Centralni dogadaji tijekom obiljezavanja Europskog dana poslodavaca su 9. Sajam poslova i Okrugli stol pod nazivom  I mi mozemo i hocemo raditi!, koji ce se odrzati 15. travnja u Sportskoj dvorani Brod u Slavonskom Brodu. rPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) uveo je dvije nove digitalne usluge te se nezaposleni i drugi tražitelji posla od utorka mogu prijaviti u evidenciju zavoda online. Osim toga, mogu podnijeti i online zahtjev za novčanu naknadu, priopćio je HZZ u srijedu.

Za prijavu je potreban token banke, e-osobna iskaznica ili vjerodajnica Fine. Prijava u evidenciju nezaposlenih i podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu i dalje se mogu obaviti i osobnim dolaskom prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta ili preporučeno poštom.

Prijave mailom do danas

Detaljnije informacije dostupne su na stranicama HZZ-a. Prijava u evidenciju zavoda i podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu putem e-maila bit će moguća zaključno do danas, 6. prosinca.

Sastavni dio prve prijave je i registracija na portalu Burza rada koja uključuje i verifikaciju e-mail adrese.