Nosorog napao i ubio čuvaricu u zoološkom vrtu u Salzburgu, njezinog kolegu su helikopterom prebacili u bolnicu

Radi se o 30-godišnjoj ženki Yeti, koja u ZOO-u živi od 2009.

Picture taken on July 21, 2020 shows a rhinoceros grazing in its enclosure at the Zoo Salzburg (Zoo Hellbrunn), where a rhinoceros attacked and killed one zookeeper and severely injured another on September 12, 2023 in Salzburg, Austria, The deadly attack occurred in the early morning hours on , when a keeper was carrying out routine tasks in the Salzburg Zoo's rhino cage, police said in a statement. "For reasons still unknown, a rhino attacked a 33-year-old woman zookeeper", who succumbed to her injuries on the spot, authorities said. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT
FOTO: AFP

Nosorog je jutros napao i ubio čuvaricu zoološkog vrta u Salzburgu te napao njezinog kolegu, priopćila je austrijska policija. Napad se dogodio u zoološkom vrtu Hellbrunn oko 7 sati ujutro.

Životinja je napala 33-godišnju čuvaricu iz još uvijek nepoznatih razloga tijekom rutinskih poslova u nastambi za nosoroge. “Žena je podlegla ozljedama na mjestu nesreće”, rekao je policijski glasnogovornik.

Njezin 34-godišnji kolega helikopterom je prebačen u bolnicu na liječenje, a kako javlja Salzburg24, nije u životnoj opasnosti. Nosorog za kojeg se vjeruje da je napao osoblje je 30-godišnja ženka po imenu Yeti koja živi u zoološkom od 2009. godine.

‘Bila je vrlo pažljiva’

Čuvarica koja je smrtno stradala inače je Njemica iz Bavarske te ju lokalni mediji opisuju kao vrlo iskusnu. “Bila je vrlo pažljiva i imala je izuzetno dobar osjećaj za životinje”, rekla je ravnateljica zoološkog Sabine Grebner.

Zoološki vrt će do kraja dana biti zatvoren, objavljeno je na Facebooku i internetskoj stranici.

⛔ Der Zoo Salzburg Hellbrunn bleibt heute – Dienstag, 12. September 2023 – ganztägig geschlossen! ⛔

Posted by Zoo Salzburg on Monday, September 11, 2023