Nova knjiga uzdrmat će britanski dvor, procurili sočni detalji: 'Kate je lijena, a William jedva čeka postati kralj'

Buckinghamska palača za sada se nije oglasila, dok su Harry i Meghan negirali da imaju ikakve veze s knjigom

(L-R) Britain's Catherine, Princess of Wales, Britain's Prince William, Prince of Wales, Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, and Meghan, Duchess of Sussex on the long Walk at Windsor Castle on September 10, 2022, before meeting well-wishers. King Charles III pledged to follow his mother's example of "lifelong service" in his inaugural address to Britain and the Commonwealth on Friday, after ascending to the throne following the death of Queen Elizabeth II on September 8. (Photo by Kirsty O'Connor / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Omid Scobie, britanski novinar i biograf “odbjeglih” članova kraljevske obitelji Meghan Markle i princa Harryja, ima novu knjigu koja će, tvrdi, rasvijetliti “neriješene misterije”.

Odlomci iz knjige ‘Endgame’ objavljeni su u Paris Matchu, a uključuju niz otkrića i optužbi na račun sadašnjih i bivših članova kraljevske obitelji – od Harryja do princeze Anne. Buckinghamska palača za sada se o knjizi nije oglasila, dok su Harry i Meghan negirali da imaju ikakve veze s njom, odbacujući svaku sugestiju da su “povezani” sa Scobiejem.

Britanski The Telegraph prenio je najsočnije navode iz knjige. Tako primjerice, Scobie piše da je Harry spreman pomiriti se s obitelji, dok je Meghan “krenula dalje”. Sugerira i da je četvrti rođendan njihovog sina Archieja bio samo izgovor da Meghan ne dođe na krunidbu Charlesa III. Također, Scobie tvrdi da Meghan, suprotno nekim medijskim napisima, nema namjeru ulaziti u politiku.

William se jedva čeka domoći krune

Prijestolonasljednik, princ William, u knjizi je prikazan kao hladna, nemilosrdna figura koja jedva čeka da naslijedi krunu. “Kada mu nešto ne odgovara, vrlo brzo eskalira”, rekao je autor knjige u intervjuu za Paris Match.

U knjizi navodi da Williama zanima samo njegova budućnost kao monarha. Dok se Charles “vodi glavom i srcem, William je hladniji”, navodi se u knjizi. Također, prema knjizi, William je razočaran bratovim životnim izborima i od objave njegove knjige ‘Rezerva’ nije imao nikakav osobni kontakt s njim.

Scobie za princa Williama kaže i da je “ponekad više zabrinut za vlastiti imidž nego za imidž institucije”. Knjiga se, naravno, dotiče i princeze od Walesa Kate Middleton.

Kate je Meghan vidjela kao rivalku

Scobie tvrdi da je princeza Kate svoju buduću šogoricu Meghan Markle smatrala “suparnicom” od trenutka kada se pojavila na sceni 2016. Citira izvor blizak kraljevskoj obitelji koji je rekao: “Provela je više vremena razgovarajući o Meghan nego s Meghan”. Autor knjige sugerira da je princeza lijena, ali i “smirena” i “sigurna u sebe”.

Vojvoda od Sussexa, Harry, spreman je ostaviti gorku svađu sa svojom obitelji iza sebe i nastaviti dalje, ali Meghan je odbila imati bilo kakve veze s njima, tvrdi Scobie. Meghan “odbija ponovno uroniti u tu sapunicu”, piše on, prema prijevodima odlomaka objavljenih u časopisu Paris Match.

Knjiga bi trebala biti objavljena 28. studenog.