Novi incident na dočeku BBB-ovaca. U zračnoj luci se ispijalo rakiju i psovalo novinare

Čim su vidjeli da ih snimaju, oslobođeni navijači dali su se u trk prema parkingu

FOTO: Screenshot Nova TV

Dvojicu donedavno zatvorenih navijača Dinama koji su danas avionom stigli u Zagreb, u zračnoj luci dočekali su prijatelji i rodbina. “Dobro je, dobro je. Ovdje smo, bile su neke duže kontrole. Daj mi tu bocu”, rekao je jedan od navijača, prenosi 24 sata.

Čim su ih vidjeli, obitelj i prijatelji su zapljeskali te su im potrčali u zagrljaj. Uz sebe su imali i boce s rakijom koje su odmah ponudili bivšim pritvorenicima. Prije nego su izašli iz aerodroma, policija ih je zaustavila unutar aerodroma radi nekih kontrola. No brzo su ih pustili dalje.

Zagrljeni su krenuli prema izlazu te su se kratko zaustavili točno ispred ulaza u aerodrom gdje su popričali te gdje su članovi obitelji i prijatelji BBB-ovce zasuli pitanjima. Dvojica bivših pritvorenika kratko su kazali da su “dobro, ali da je put bio malo naporan”. Nakon što su pušteni iz zatvora u Centru za strance u Ateni dobili su sve upute i dokumentaciju te na kraju tražili let kako bi stigli u Hrvatsku.

Izbjegli su novinare

U jednom trenutku su uočili televizijske kamere te su odmah stavili kapuljače i dali se u trk prema svojim autima na parkingu zračne luke. Dok su se udaljavali, psovali su novinare.

Prije navedenog dvojca, u Zagreb je stigla prva skupina navija su također dali sve od sebe da izbjegnu medijsku pažnju. Na aerodromu u hrvatskoj metropoli, kako je vidljivo na snimkama RTL-a, ispred zgrade ih je dočekala skupina maskiranih tipova koji su mahali upaljenim bakljama, ali nijedna služba na to nije reagirala.

Netko nasrnuo na snimatelja

Mediji su izvijestili da je se u Zračnoj luci dogodio incident kada je jedna osoba nasrnula na snimatelja Nove TV. Kako navode, riječ je o jednom građaninu koji je dočekao BBB-ovce.

Televizija N1 doznaje da su oslobođeni pripadnici BBB-a jučer nakon procedure u policijskoj postaji bili prebačeni u prihvatni centar za strance, da bi tijekom noći bili odvedeni u zračnu luku. Tamo su nastavili čekati slobodna mjesta na letovima. N1 također javlja da su roditelji BBB-ovaca imali pripremljen novac za jamčevine koje su im određene.

Mogu na utakmicu s Hajdukom

Rafael Krešić, odvjetnik i bivši sudac Općinskog suda u Zagrebu rekao je za 24 sata da, ako grčki sud nije odredio posebne mjere, osumnjičeni navijači mogu na utakmice u Hrvatskoj, pa čak i na nadolazeći derbi Dinama i Hajduka.

“Ima razlike između našeg i grčkog pravosuđa, ali, ako, nije drugačije određeno, te ako su uvjeti jamčevina i zabrana odlaska na sportska događanja u Grčkoj, onda osumnjičeni Hrvati imaju pravo svugdje putovati pa i van svojih mjesta prebivališta. Oni su u pretkaznenom postupku te su dužni odazivati se na pozive sudova u Ateni”, pojasnio je Krešić.