Novi mahniti napad na Hitnu pomoć: 'Skinuo se u gaće, psovao, prijetio da će nas zaklati. A onda se zaletio na mene...'

Muškarac je halucinirao i bio agresivan, svladao ga je policajac kojeg su pozvali u pomoć

29.06.2023., Zagreb - Ispred zatvora u Remetincu odrzan je prosvjed djelatnika Hitne pomoci radi odredjivanja istraznog zatvora vozacu koji je naletio na maloljetnike na Bundeku. Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Nakon što je jučer u Zagrebu napadnut vozač Hitne pomoći, danas je napadnut još jedan djelatnik, ovoga puta u Drnišu. Na Facebook stranici Hitna uživo 194 izneseni su detalji događaja. Ekipa Hitne pomoći je danas oko 11 sati izašla na intervenciju u selo Siverić kraj Drniša zbog pacijenta koji je nemiran, halucinira i ponekad je agresivan, prema izjavama supruge koja je i pozvala Hitnu pomoć.

“Dolaskom u kuću dok smo uzimali njegove podatke i anamnezu počela su prva ispitivanja pacijenta prema mlađem kolegi tehničaru i vrijeđanja. Potom se okomio na doktoricu, ustao iz kreveta i također joj se unosio u lice i počeo psovati i prijetiti. Nakon toga je pogledao u mene i počeo me ispitivati što sam i tko sam. Nakon što mu nisam odgovorio, otvorio je vrata i rekao je da izlazimo iz kuće s tim da se sada fokusirao na mene, psovao i prijetio mi da će me zalijepiti od zid pri tome mi spominjući oca i majku”, piše u objavi na stranici.

Novi NAPAD na naše kolege. Ovaj put je napadnuta ekipa iz Drniša!Danas oko 11 h izašli smo na intervenciju u selo…

Posted by HITNA UŽIVO 194 on Saturday, October 7, 2023

Smirio se tek kada je došla policija

Doktorica je pacijentu pokušala odvratiti pažnju razgovorom, pa su se svi skupa nekako uspjeli izvući iz kuće s opremom. Pacijent je krenuo za djelatnicima, skinuo se u gaće, psovao i ponovno prijetio da će “zaklati i ubiti” djelatnike. Djelatnik Hitne pomoći koji je pisao status kaže da ga je pacijent napao, odgurujući ga iz dvorišta.

“Mi smo zvali policiju i dok policija nije došla nije prestajalo vrijeđanje i maltretiranje. Kad je policajac došao, zvao je asistenciju da nam dođe pomoći i dok je policajac išao u svoje auto po nešto, pacijent se zaletio prema meni psujući i udario me je po licu i slomio mi naočale. Policajac je odmah prišao i svladao ga”, stoji u objavi.

Nakon napada, pacijent je smješten u vozilo Hitne pomoći i uz pratnju policije odvezen na psihijatriju u OB Šibenik.