U stravičnoj nesreći kod Venecije poginulo i petero Ukrajinaca iz Hrvatske, među njima dvoje djece

Općina Plitvička Jezera proglasila je dan žalosti

04.10.2023., Mestre - Mjesto na kojem se dogodila prometna nesreca u kojoj je poginulo preko 20m putnika autobusa, kamp iz kojeg je autobus krenuo i bolnica u kojoj se nalaze ozlijedjene osobe.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

U teškoj autobusnoj nesreći kod Venecije poginulo je pet osoba iz Ukrajine koje su raseljene na području Općine Plitvička jezera, potvrđeno je iz istoimene općine te je proglašen dan žalosti.

“Općina Plitvička Jezera proglašava 06. listopada 2023. godine Dan žalosti na području općine Plitvička Jezera povodom tragičnog stradavanja pet raseljenih osoba iz Ukrajine (troje odraslih: Vasil Lomakin, Serhiy Bezkorovainy i Tetyana Berzkorovaina i dvoje djece: Anastasia Morozova i Daria Lomakina), čije je trenutno boravište na području općine Plitvička Jezera, a koji su izgubili život u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 03. listopada 2023. godine u Veneciji (Italija).

Dan žalosti obilježit će se isticanjem crne zastave i spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Plitvička Jezera i drugim javnim zgradama na području općine Plitvička Jezera.

Obustavljeni svi zabavni događaji i programi

Tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno Danu žalosti. Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih osoba te ovim putem izražavamo iskrenu sućut”, stoji u objavi na Facebooku.

U slijetanju autobusa s ceste nedaleko Venecije poginula je 21 osoba, a jedna od njih bila je trudna 24-godišnja Splićanka Antonela Perković. Njezin suprug Marko Baković teško je ozlijeđen, ali je trenutno u stabilnom stanju.

[DAN ŽALOSTI U OPĆINI PLITVIČKA JEZERA]Općina Plitvička Jezera proglašava 06. listopada 2023. godine Dan žalosti na…

Posted by Općina Plitvička Jezera on Thursday, October 5, 2023