Novi zaplet u slučaju likvidacije Tomislava Sablje. Potvrđena je optužnica protiv zaštitara iz Ritza i bivšeg policajca

Ubijeni Sabljo bio je Uskokov optuženik s poduljim dosjeom

Klub Ritz jutros nakon ubojstva Sablje
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je potvrdilo optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege kojega terete za ubojstvo Tomislava Sablje u zagrebačkom noćnom klubu Ritz te protiv bivšeg policajca Doriana Mrakovića optuženog za pomaganje u tom ubojstvu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara, 22. travnja 2023. oko 4,20 sati u noćnom klubu, nakon sukoba Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju koji je preminuo na mjestu događaja.

Knego pucao iz pištolja koji mu je donio Mraković

Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića, koji je u klubu radio kao zaštitar, da mu iz automobila donese svoj pištolj što je Mraković i učinio ”pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika”. Mediji su ranije izvijestili da je Knego, zaštitar Bilić-Erića, ispalio hice iz pištolja koji mu je donio Mraković, suspendirani policajac koji je na crno redario u Ritzu na zagrebačkoj Trešnjevci. Mraković je, dodaju, došao nekoliko sati kasnije u policiju kojoj je predao oba pištolja.

Ubijeni Sabljo bio je Uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić koji je također imao problema sa zakonom.