Objavljeni detalji o Hrvatu koji je u Belgiji uhićen zbog šverca 2,7 tona kokaina: 'Dolazi iz ugledne zagrebačke obitelji'

36-godišnjak nema dosje u Hrvatskoj kada je riječ o krijumčarenju droge

Belgian customs officers and dog search for drugs in a container at Antwerp's port, on January 7, 2022. The amount of cocaine seized in Europe's key port of Antwerp jumped more than 36 percent to a record of nearly 90 tonnes last year, Belgian officials said on January 7, 2022. (Photo by François WALSCHAERTS / AFP)
FOTO: AFP

Prije tjedan dana specijalna jedinica belgijske federalne policije uhitila je 36-godišnjega Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranoga ekonomista koji je u Hrvatskoj vodio više tvrtki, zbog sumnje da je zajedno s još nekoliko osoba u Belgiju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Nova TV je večeras objavila nove detalje o ovom slučaju. Uhićeni T.Š. nema dosje u Hrvatskoj kada je riječ o krijumčarenju droge, a potvrđeno im je da dolazi iz ugledne zagrebačke obitelji.

Sumnjivi kontejner

Kako je ranije objavio Jutarnji list, kokain se nalazio u jednom skladištu te je bio pakiran u jutene vreće koje su bile istovarene iz kontejnera, koji je ranije preuzetom na terminalu luke u Antwerpenu.

Prema dosad poznatim informacijama koje je objavila belgijska policija, sumnjivi kontejner bio je otkriven dok se još nalazio u antwerpenskoj luci, te su policajci čekali tko će doći po njega.

Pokrenuta istraga

Nakon policijske racije, droga je zaplijenjena, a dvadesetak uhićenih završilo je u pritvoru te je protiv njih tamošnje državno odvjetništvo pokrenulo istragu. Uz Zagrepčanina T.Š. uhićeni su državljani Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, Maroka i Ukrajine.

Ova zapljena smatra se jednom od najvećih pojedinačnih zaplijeni kokaina ikad za koju se sumnjiči nekog hrvatskoga državljanina. Belgijske vlasti su samo prošle godine zaplijenile 110 tona kokaina koji je uglavnom dolazio kroz antwerpensku luku.