Objavljeni detalji stravične nesreće kod Gline. Vozač prešao u drugu traku, naletio na motor i ubio dvoje ljudi

Vozač koji je naletio na motocikl imao je 0,47 promila alkohola u krvi

21.12.2023., Rugvica - U sudaru motocikla i kombija dvije su osobe poginule, policijski ocevid je u tijeku. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
FOTO: Zeljko Hladika/PIXSELL

Sisačka policija objavila je detalje prometne nesreće u Gornjem Viduševcu kod Gline u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila i motocikl, a poginule su dvije osobe.

Do nesreće koja se jučer dogodila oko 14.20 na državnoj cesti D6 došlo je kada je 25-godišnjak uslijed neprilagođene brzine autom sisačkih registracija u zavoju prešao u suprotnu prometnu traku i udario motor sisačkih registracija. Motorom je upravljao 58-godišnji državljanin Hrvatske, a suputnica mu je bila 55-godišnja državljanka Republike Srbije.

Motor je od siline udarca završio na travnatoj površini, a automobil kojim je upravljao 25-godišnjak zatim je udario u automobil austrijskih registracija koji se kretao iza motocikla, a kojim je upravljao 70-godišnji hrvatski državljanin.

25-godišnjak imao 0,47 promila

Policija je alkotestirala 25-godišnjaka i utvrdila da je imao 0,47 promila alkohola u krvi. Vozač motocikla i putnica smrtno su stradali na mjestu događaja, a njihova tijela su prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok je 70-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, cesta je bila zatvorena od 15 do 21 sat, a promet se odvijao obilazno.