Od osiguranja tražila 760.000 eura zbog 'strašnih bolova' nakon prometne nesreće. A onda je u novinama izašla ova fotografija

U lokalnim novinama pojavio se izvještaj s natjecanja u bacanju božićnih drvca

Kamila Grabska who won the ladies section in the seventh annual Christmas Tree throwing Championships in Ennis, Co Clare. See SWNS story SWLNtree. A mum who tried to claim £700,000 for injuries she suffered in a car crash has lost her case – after she was pictured winning a Christmas tree throwing competition. Kamila Grabska, 36, said she had been left with a ‘disabling’ condition following the accident, where the car she in was hit from behind in February 2017. And she then sued insurer RSA for damages after complaining that she was had been unable to play with her kids or carry out basic chores due to consistent back and neck pain. However at the High Court sitting in Limerick, the judge was shown a picture of her published in a national newspaper of her hurling a Christmas tree,Image: 850690329, License: Rights-managed, Restrictions: This image is supplied for editorial use, commercial use may require additional licenses or permissions. 

AI policy - We will never use AI to create or enhance images which could be mistaken for genuine news photos. When we do use AI images, we'll mark th, Model Release: no
FOTO: Eamon Ward / SWNS

Kamila Grabska (36) iz Irske pokušala je prevariti osiguravajuću kuću i na temelju lažne ozljede izvući 760.383 eura odštete, ali je razotkrivena nakon što su jedne lokalne novine objavile njezinu fotografiju s natjecanja na kojemu baca božićno drvce. Grabska je, naime, tvrdila da je ozlijeđena u nesreći u veljači 2017. kada se drugo vozilo zabilo straga u njezin automobil.

Tužila je osiguranje RSA tvrdeći kako više od pet godina ne može raditi, igrati se sa svojom djecom i obavljati osnovne poslove u domaćinstvu, a sve zbog navodne konstantne boli u vratu i leđima. No, na saslušanju pred irskim Visokim sudom odvjetnici su prezentirali fotografiju s humanitarnog događaja koja je razotkrila njezinu laž, piše Telegraph.

Radilo se o članku iz 8. siječnja 2018. godine u jednim lokalnim novinama koje su pratile natjecanje o bacanju božićnih drvaca u dalj u mjestu Ennis. Na fotografiji uz članak je bila upravo Grabska kako živahno u dalj baca drvce veće od metar i pol, iako je tvrdila da nakon prometne nesreće pati od nesnosnih bolova.

‘Izrazito slikovita fotografija’

Sudac Carmel Stewart odbacio je njezinu tužbu uz obrazloženje da „izrazito slikovita fotografija“ značajno olakšava donošenje takve odluke. „Bilo je to poprilično veliko, prirodno božićno drvce. Bacala ga je jako agilnim pokretima. Bojim se da nemam drugog izbora osim presuditi da su njezine tvrdnje u cijelosti pretjerane“, kazao je sudac.

Grabska je liječnicima rekla da su joj ozljede toliko ozbiljne da ne može podići tešku vrećicu bez jake boli u leđima. Kazala je da joj je ponekad i suprug morao nositi lijekove u krevet iz kojeg nije mogla ustati zbog bolova. No pokazalo da je samo nekoliko dana prije nego je otišla liječnicima i prijavila sve poteškoće, pobijedila na natjecanju u bacanju božićnih drvaca.

Ona je inače, nakon nesreće iz 2017., dala otkaz i počela dobivati invalidninu, a pred sudom je tvrdila da su njezini prošli i budući gubici teški oko 500.000 eura. Na saslušanju su puštene i snimke iz studenog prošle godine koje pokazuju Grabsku kako trenira u parku sa svojim psom duže od sat vremena. Ona je pak poricala da je lažirala ozljede, govoreći sudu da je samo pokušala imati normalan život.