Odbila je monstrumu iz BiH izdati zabranu prilaska. Četiri dana kasnije dogodio se masakr, a sutkinja je sada prijavljena za nemar

Podnesena je disciplinska tužba protiv sutkinje iz Gradačca

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Trostruko ubojstvo u BiH u kolovozu je šokiralo regiju. Nermin Sulejmanović u Gradačcu je ubio bivšu nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te još dvije osobe, oca i sina. Podsjetimo, nesretna Nizama Hećimović od nasilnog bivšeg partnera tjedan se dana s djetetom skrivala kod svoje tete, a onda ju je monstrum pronašao.

Tamošnji mediji tada su pisali da je samo četiri dana prije masakra sutkinja Općinskog suda u Gradačcu, Lejla Numanović, donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Dnevni avaz sada piše da je protiv sutkinje Numanović podnesena disciplinska tužba.

‘Nemar ili nepažnja u obavljanju službenih dužnosti’

Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je Prvostupanjskoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH disciplinsku tužbu protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, zbog disciplinskog prekršaja “nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti”, doznaje Avaz.

Rečeno im je i da nije zatraženo privremeno udaljenje od dužnosti sutkinje Numanović jer za to nisu ispunjeni uvjeti propisani člancima 76. i 77. Zakona o VSTV-u BiH

‘Pretukao me jer mu hrana nije bila ukusna’

Dnevni avaz objavio je u kolovozu izjavu koju je Nizama Hećimović dala policiji malo prije nego je zvjerski ubijena, a u kojoj navodi da je pretučena 3. srpnja oko 19:30 sati u obiteljskoj kući fitness trenera jer se “Nermin žalio da mu hrana nije ukusna”.

“Ja više ne želim živjeti sa Sulejmanović Nerminom, izašla sam iz njegove kuće s djetetom, a imajući u vidu da je Nermin nasilna osoba, prijetio je pozivima da se vratim što prije i da će me naći gdje god se nalazim, tako da se ja bojim njegovog prisustva. To je sve što imam izjaviti”, navela je tada Hećimović.